2012. február 19., vasárnap
Töltött hájastésztás csónakok
A héten ünnepeltünk. Csütörtökön volt a névnapunk(anyukám, én, lányom). Még szerdán megkezdtük, kedves vendégeink voltak nagyon messziről. Csütörtökön bátyámék látogattak meg, pénteken megjöttek a gyerekek. Még szusszanni sem volt időm. Hájast sütöttem, persze a vásárolt leveles tésztából. Az első adagot ízzel töltöttem, aztán úgy döntöttem, hogy a másik adagon változtatok egy kicsit. Ezeket a kis csónakokat formáztam nagy-nagy megelégedésemre.
Ha a tésztánk kiengedett, négyzetekre osztjuk és a képen látható módon széleiket bevagdossuk.
Mindegyiket kifordítjuk.
Előmelegített forró sütőbe megsütjük. Ha meghűltek, porcukrozzuk és tejszínhabbal betöltjük. Tetejüket gyümölcsdarabkákkal díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Boldog névnapot mindhármótoknak! A sütijeid nagyon de nagyon guszták!
VálaszTörlésBoldog névnapot kívánok mindenkinek:)A hájasok nagyon jól sikerültek. Én még sosem készítettem hájast, a tiéd nagyon profi:)
VálaszTörlésBoldog névnapot kívánok mindhármótoknak!!! Nagyon ötletesen sütötted meg a tésztát, és így megtöltve nagyon finom lehetett.:)
VálaszTörlésBoldog Névnapot az ünnepelteknek.
VálaszTörlésA hájas, nagyon ötletes és jól néz ki.
Boldog névnapot !!!
VálaszTörlésNekem is van hájam a fagyasztóban, most már tudom mit fogok készíteni belőle:-))))
Nagyon szuper! Igazán jó ötlet , érdemes kipróbálni.
VálaszTörlés