2012. február 26., vasárnap
Szilvaízes bukta
Na végre sorra került a fiúk nagy kedvence a bukta. Szeretem én is a buktát mert gyorsan elkészül, tetszés szerint tölthető, nem kell odafigyelni nagyon a formázásra, finom és laktatós.
Hozzávalók: 25 g élesztő, 500 g liszt, 3 evk. cukor, 2 tojássárga, 4 evk. olvasztott margarin, csapott kisk. só, 300 ml langyos tej.
A fenti hozzávalókból a szokásos módon kelttésztát készítünk. Egy órát pihentetjük.
Pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk, közepüket szilvaízzel töltjük.
Mielőtt a tésztát sütőbe tennénk tetejét felvert tojással megkenjük. Előmelegített 180 fokos sütőben szép mosolygósra sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Óóóó, de szépek lettek. Nálunk is nemrég volt, de újra szívesen ennék! :)))
VálaszTörlésEz igen...Mi téglalapot szoktunk... de szerintem az mindegy... hú imádom....gyönyörű még nézni is....
VálaszTörlésSzép vasárnapot!
Gyönyörűek lettek,nagyon szeretem .
VálaszTörlésNéha úgy vagyok, hogy jó lenne, ha más megsütné és én csak megenném. Hát így vagyok én most is, látom milyen szemrevaló, és nem haraphatók bele!!! Kénytelen leszek elkészíteni.
VálaszTörlésJaj de szépek!! És biztos isteniek is. Egyre több helyen látom és nagyon beleharapnék már egybe. De ahhoz nekem kell megsütni!! Muszáj lesz rászánnom magam!!
VálaszTörlésDrága Juci! Pihenjél és gyógyuljál. A főzés ráér. Inkább szánj rá még 1-2 napot, aztán újult erővel vetheted magad a konyhai teendőkbe. Puszillak :)
VálaszTörlésMi is szeretjük a buktát, jó hogy láttam nálad, mert már időszerű lesz nálunk is.
VálaszTörlésGyönyörűek a bukták, még nem sütöttem, de ki kellene próbálnom, mert finom nagyon!
VálaszTörlésSütnöm kéne nekem is, nálunk mindenki kedvence! :D
VálaszTörlés