2012. november 29., csütörtök

Szója szeletek pikáns mártással


           Hazudok, ha azt mondom, hogy gyakran készítek szójás ételeket. Havonta egyszer azért csak beszúrom a menübe, így nem is zsörtölődnek, hanem szépen megeszik. A szója szeleteket többféleképpen lehet elkészíteni, kirántva, pörköltnek, most egy különleges mártással tálaltam, higgyétek el, így is nagyon finom.
           Hozzávalók: 100 g szója , 1 vegetakocka, 500 ml víz. A mártáshoz: 1 kis fej hagyma, 1 evk. édes mustár, 1 evk liszt, 250 ml tejszín (esetleg tej), 1 evk. friss kapor, kevés olaj, só, bors.
           A száraz szója szeleteket a vegetás vízben 15 percig puhára főzzük, leszűrjük és félretesszük. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a tejszínes mustáros lisztes habarással bekötjük. Megszórjuk friss kaporral, majd hozzáadjuk a szóját és így együtt összefőzzük.
Krumplipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...