2012. november 29., csütörtök
Szója szeletek pikáns mártással
Hazudok, ha azt mondom, hogy gyakran készítek szójás ételeket. Havonta egyszer azért csak beszúrom a menübe, így nem is zsörtölődnek, hanem szépen megeszik. A szója szeleteket többféleképpen lehet elkészíteni, kirántva, pörköltnek, most egy különleges mártással tálaltam, higgyétek el, így is nagyon finom.
Hozzávalók: 100 g szója , 1 vegetakocka, 500 ml víz. A mártáshoz: 1 kis fej hagyma, 1 evk. édes mustár, 1 evk liszt, 250 ml tejszín (esetleg tej), 1 evk. friss kapor, kevés olaj, só, bors.
A száraz szója szeleteket a vegetás vízben 15 percig puhára főzzük, leszűrjük és félretesszük. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a tejszínes mustáros lisztes habarással bekötjük. Megszórjuk friss kaporral, majd hozzáadjuk a szóját és így együtt összefőzzük.
Krumplipürével tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése