2012. november 30., péntek

Mustáros borjúmáj sült céklával, Nemzetközi Receptek Kalendárja

         A napokban Kiss Éva keresett meg, a Lexiophiles nyelvi és kulturális blog szerzője, ami a bab.la nyelvi portálhoz tartozik. Nagy meglepetésemre meghívott, hogy résztvegyek az idén immár negyedszer megrendezésre kerülő "Nemzetközi Receptek Adventi Kalendárja" programukba.
         Megjegyzendő, hogy e kalendárium a világ minden tájáról tartalmaz recepteket és december elseje és huszonnegyedike között minden nap egy receptet meg szeretne osztani a Lexiophiles olvasókkal. Örömmel mondtam igent, hisz nagy megtiszteltetés számomra e felkérésnek eleget tenni. Az alábbi receptem a tervek szerint december 5 -én fog megjelenni.

Mustard calf’s liver with oven-baked beetroot

 
Ingredients: 500g fresh calf’s liver, 5 medium-sized beetroots, 2 carrots, 1 apple, 1 horseradish, mustard, milk, honey, salt, pepper, apple cider vinegar, cumin.
 
Soak the liver in cold milk for few hours, then cut it into slices. Sprinkle the slices with pepper, spread mustard on them and fry them in little oil.
Bake the beetroots (with the peel) in the oven on 200 degrees C for 40 minutes. Do not forget to add some water under the beetroots. After they cool down, peel them and cut them into two „rose-shape” pieces. Then leave all the pieces to rest for an hour in the following dressing: 2tbsp. honey, 250 ml. water, salt and a little apple cider vinegar, one tbsp. grated horseradish and a little cumin.Grate the carrots, the apple and the rest of the horseradish, this will be the stuffing of the beetroots. When serving, sprinle them with the rest of the dressing.
      Bon Appetit!

Mustáros borjúmáj sült céklával

 Hozzávalók: 500 g friss borjúmáj, 5 db közepes cékla, 2 db sárgarépa, 1 alma, 1 szál torma, mustár, tej, méz, só, bors, almaecet, köménymag.
       A májat pár órán át hideg tejben áztatjuk, aztán szeletkre vágjuk, megborsózzuk, s megkenjük mustárral. Kevés olajban készre sütjük.
          A céklát héjastól 200 fokos sütőben 40 percig sűlni tesszük. Ne felejtsünk egy kis vizet tölteni alája. Ha kihűltek, megpucoljuk, és mindegyiket kettészeljük rózsa alakúra. Ezeket a rózsácskákat kb egy órara a következő salátaöntetbe tesszük: 2 evk. méz, 250 ml víz, egy kis só és almaecet, amibe még egy evk. reszelt torma és egy kis köménymag is kerül. Addig lereszeljük a sárgarépát, a megmaradt tormát és az almát, amellyel megtöltjük majd a céklákat. Tálaláskor meglocsoljuk a maradék dresszinggel.
           Egy rendkívül finom vacsora.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...