A kelt tészták után, íme egy finom almás sütemény. Elkészítése nagyon egyszerű, hisz csak egy piskótatésztát kell sütni, pudingot kell főzni, na meg a tejszínt felverni. Mindez 60 percbe bőven belefér.
Hozzávalók: piskótatészta (5 tojásfehér +5 evk. cukor, 5 tojássárga +5 evk. víz +5 evk. cukor, 10 evk. liszt +1/2 tasak sütőpor. Még: 1 kg alma, 1 l víz, 2 tasak vaníliaízű pudingpor, 8 evk. cukor. És: 150 ml tejszín.
Piskótalapot sütünk a szokásos módon, kihűtjük. Az almákat meghámozzok, cikkekre szeleteljük, majd 1 l vízben 3 percig pároljuk. Leszűrjük, a főtt almaszeleteket a piskótalapra sorakoztatjuk.
A visszamaradt almaléhez hozzáadjuk a 8 evk. cukrot meg a pudingporokat és készre főzzük. Még melegen a tésztára simítjuk. Ha a krém meghűlt és megdermedt, a süteményt felvert tejszínhabbal vonjuk be.
Ohhh hermoso pastel tomaría varios con un café es una delicia,abrazos.
VálaszTörlésFenségesen néz ki :)
VálaszTörlés