Hozzávalók: pizzatészta( 500 g liszt, 20 g élesztő, 1 kisk. cukor, 4-5 evk olaj, 1 kisk. só, 300 ml langyos víz)
Még: 1 üveg (400 ml) zakuszka, 300 -400 g szalámi, hercegnő burgonya.
Hercegnő burgonya (by Juci)
Hozzávalók: 500 g burgonya, 50 g vaj, 150 g reszelt sajt, 2 tojássárga, só, szerecsendió.
A meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük és vajjal habosra keverjük. Ha már langyos, akkor adjuk hozzá a két tojjássárgát meg a reszelt sajtot. Ízesítjük sóval meg szerecsendióval. Habzsákba téve kis csillagokat nyomunk a pizza tetejére.
.
A pizzatésztát háromba osztjuk, mindegyik golyót tepsi nagyságúra nyújtjuk. Lekenjük bőven zakuszkával , krumplirózsákkal díszítjük , majd szalámidarabkákkal egészítjük ki. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Juci, hogy Neked micsoda ötleteid vannak!!! Régen Olaszországban ettünk krumplis pizzát, az is nagyon ízlett, ez még finomabb lehetett!!
VálaszTörlésEgy újabb módja a maradék felhasználásának!
VálaszTörlésköszi, Juci!
Hogy ez milyen szép:)
VálaszTörlésValóban nagyon szép és még milyen finom lehet! :) Nagyon jól kitaláltad! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!
VálaszTörlés