2013. október 22., kedd

Hercegnő burgonyás pizza

 Az már rég nem titok, hogy  gyakran készítek pizzát gyermekeimnek és nem csak. A tegnap egy érdekes variációval próbálkoztam, az ebédtől megmaradt krumplipürét akartam felhasználni. Aztán, hogy még ízletesebb legyen a kenyérlepény, a ketchupot zakuszkával helyettesítettem.
Hozzávalók: pizzatészta( 500 g liszt, 20 g élesztő, 1 kisk. cukor, 4-5 evk olaj, 1 kisk. só, 300 ml langyos víz)
Még: 1 üveg (400 ml) zakuszka, 300 -400 g szalámi, hercegnő burgonya.
Hercegnő burgonya (by Juci)
Hozzávalók: 500 g burgonya, 50 g vaj, 150 g reszelt sajt, 2 tojássárga, só, szerecsendió.
A meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük és vajjal habosra keverjük. Ha már langyos,  akkor adjuk hozzá a két tojjássárgát meg a reszelt sajtot. Ízesítjük sóval meg szerecsendióval. Habzsákba téve kis csillagokat nyomunk a pizza tetejére.
.

   A pizzatésztát háromba osztjuk, mindegyik golyót tepsi nagyságúra nyújtjuk. Lekenjük  bőven zakuszkával , krumplirózsákkal díszítjük , majd szalámidarabkákkal egészítjük ki. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

5 megjegyzés:

  1. Juci, hogy Neked micsoda ötleteid vannak!!! Régen Olaszországban ettünk krumplis pizzát, az is nagyon ízlett, ez még finomabb lehetett!!

    VálaszTörlés
  2. Egy újabb módja a maradék felhasználásának!
    köszi, Juci!

    VálaszTörlés
  3. Valóban nagyon szép és még milyen finom lehet! :) Nagyon jól kitaláltad! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...