Ma délelőtt orvosnál voltam. Várakozás közben, unalmamban, kigondoltam mit is fogok főzni, ha hazaérek. Sültpaprika szósz az egyik kedvencünk, készüljön paradicsomlével vagy akár tejszínnel. Tudom, hozzá spagetti passzol, de akkor a kolbásszal mit kezdjek. Így ugrott be a muffinos ötlet.
Kolbászos muffinok
Hozzávalók (6 darabhoz): 200 g száraz kolbász, palacsintatészta ( 1 tojás, 150 ml tej, liszt, só).
A szokásosnál sűrűbb és sósabb palacsintatésztát készítünk. A kolbászt 3 cm-es darabkákra daraboljuk. Muffinformánkat jól kiolajozzuk, majd félig töltjük palacsintatésztával. Mindegyik közepébe egy-egy kolbászdarabkát teszünk. Előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Egy kés segítségével vesszük ki a muffinokat a formából. Ne ijedjünk meg, ha az alja lyukas, ez ebben a pláné, pont ilyen kell legyen. (Tudom, még van egy hasonló recept, ahol a palacsintatésztát előmelegített forró muffinformába töltjük és ilyenkor a muffinok megnőnek, mint valami gombák. Én pont az ellenkezőjét akartam elérni, hogy szép kerekek maradjanak.) A képen láthatóan tálaljuk.
Tejszínes sültpaprika szósz
Hozzávalók: érett friss paprika, liszt, tejszín (vagy vastag házi tej), olaj, bors, só.
A paprikákat megsütjük, héjukat eltávolítjuk, mindegyiket felbontjuk, kimagozzuk, torzsájukat is kivágjuk, majd mixerezzük. Besamell mártást készítük (felhevített olaj, hozzá a liszt, aztán a tejszín vagy a tej). Ehhez a mártáshoz adjuk hozzá a sültpaprika pépet. Sózzuk, borsózzuk és jól összefőzzük.
Finom lehet:)
VálaszTörlésHúha, ez tényleg príma ötlet..., fincsi lehet, a sült paprikakrém nálunk is nagy sláger...
VálaszTörlésJuci, ez fini lehet:)
VálaszTörlésez milyen guszta, gratulálok:)
VálaszTörlés