2013. október 15., kedd

Buggyantott tojásos karalábé krémleves

 
    Megint egy szezonális krémlevessel jövök. Pirítos kenyérkockák helyett, most buggyantott tojással tálaltam.
Ízlett a családnak, szó nélkül megették.
Hozzávalók: 500 g téli karalábé, 1 hagyma, 2 evk. liszt, 2 evk. olaj, 100 ml tejszín, 1 csokor zellerlevél, só, bors, pirospaprika. Még: személyenként egy-egy tojás.
A karalábét megtakarítjuk, felaprítjuk, kevés forró olajon üvegesre pároljuk, meghintjük liszttel, sóval, borssal és pirospaprikával, felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a hagymát meg a megmosott csokorba kötött
 zellerlevelet és készre pároljuk. Miután a karalábé megpuhult a zellercsokrot meg a hagymát eltávolítjuk a fazékból. Leszűrjük a levest és pépesítjük, majd hozzáadva  a tejszínt, újra  felforraljuk. Buggyantott tojással tálaljuk.
A buggyantott tojás készítését már számtalanszor leírtam: forrásban levő sós, ecetes vízben főzzük meg a felütött tojást.

2 megjegyzés:

  1. Guszta és tetszik,hogy zellerlevelet is tettél hozzá.

    VálaszTörlés
  2. Krémlevesként még nem készítettem, de biztos finom, hagyományos formájában szeretjük nagyon:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...