Megint egy szezonális krémlevessel jövök. Pirítos kenyérkockák helyett, most buggyantott tojással tálaltam.
Ízlett a családnak, szó nélkül megették.
Hozzávalók: 500 g téli karalábé, 1 hagyma, 2 evk. liszt, 2 evk. olaj, 100 ml tejszín, 1 csokor zellerlevél, só, bors, pirospaprika. Még: személyenként egy-egy tojás.
A karalábét megtakarítjuk, felaprítjuk, kevés forró olajon üvegesre pároljuk, meghintjük liszttel, sóval, borssal és pirospaprikával, felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a hagymát meg a megmosott csokorba kötött
zellerlevelet és készre pároljuk. Miután a karalábé megpuhult a zellercsokrot meg a hagymát eltávolítjuk a fazékból. Leszűrjük a levest és pépesítjük, majd hozzáadva a tejszínt, újra felforraljuk. Buggyantott tojással tálaljuk. A buggyantott tojás készítését már számtalanszor leírtam: forrásban levő sós, ecetes vízben főzzük meg a felütött tojást.
Guszta és tetszik,hogy zellerlevelet is tettél hozzá.
VálaszTörlésKrémlevesként még nem készítettem, de biztos finom, hagyományos formájában szeretjük nagyon:)
VálaszTörlés