Tavaly a szüretre kalácsot sütöttem, finom diós kalácsot. Az idén amikor rákérdeztem, mindenki a pizzára szavazott. Hogy mindenki kedvébe járjak, valami hasonlóval rukkoltam elő, töltött zsemlével vártam őket haza. Olyan nagy keletje volt, hogy azonnal szétkapkodták, még szerencse, hogy egy párat elrejtettem, hadd legyen későbbre is.
Hozzávalók: 1000 g liszt, 40 g élesztő, 1 k. só, 8 evk. olaj, 600 ml langyos víz.
Még: 300 g kolbász vagy sonka és 250 g sajt, borsószemek, fogpiszkálók, 1 tojás.
Kelt tésztát készítünk a fenti hozzávalókból a szokásos módon(dagasztógépet használva).
Meleg helyen kelni hagyjuk. Úgy 40 perc elteltével tésztánkat átgyúrjuk, golyócskákra szakítjuk, mindegyik közepébe egy-egy kolbász vagy sajt darabkát nyomunk és újra pihentetjük. Míg az egésszel kész vagyunk az elsők már kellően megkeltek, ujjaink segítségével fület meg farkot csipkedünk, orrot pedig egy kisebb kupakkal vágunk, amit aztán két fogpiszkáló segítségével rögzítünk. Felvert tojással lekenjük őket és csak utána teszünk szemet a malackáknak, azaz nyomkodjuk be a borsószemeket.
Előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra, mosolygósokra sütjük.
De ügyes vagy Juci!! Csuda aranyosak a malackáid, és biztosan nagyon finomak is voltak!!
VálaszTörlésDe jól néznek ki! :D Szilveszterre is beválnának... ;)
VálaszTörlésMilyen ötletes. :) Nagyon aranyosak. :)
VálaszTörlésMinden elismerésem! :)
VálaszTörlésNagyon cuki malackákat sütöttél! Biztos finomak voltak :)
VálaszTörlésJaj, nagyon helyesek, annyira ügyes vagy! :) Nekem is az jutott eszembe, hogy milyen jól mutatnak majd a szilveszteri asztalon! :)
VálaszTörlésDe aranyos kismalacok:)
VálaszTörlésNagyon aranyosak, ezt nekem is meg kell sütnöm :)
VálaszTörlésLányok! Mindenkinek köszönöm a szép megjegyzéseket, nagyon kedvesek vagytok. Örülök, hogy mindenkinek tetszettek a malackák.
VálaszTörlésSzerintem ne várjatok Karácsonyig!!!!
Nagyon ügyes vagy! Ez remekmű!!!
VálaszTörlés