2013. október 30., szerda

Céklás- hagymás kenyér

 A napokban céklás kenyeret szerettem volna sütni. Mindenki ellenezte, egyedül a lányom egyezett bele, de csak akkor, ha hagymát is teszek bele. Eddig hagyma nélkül sütöttem és finom volt, de most így hagymásan nagyon megváltozott az íze. Majonézes karfiollal, vagy csak úgy magára is mesés volt...
Hozzávalók: 500 g liszt, 20 g élesztő, 1 kisk. cukor, 1 kisk. só, 200 ml langyos víz, 4 hagyma+ 4 evk. olaj, 200 g nyers reszelt cékla.
Kenyértésztát készítünk a szokásos módon, amihez aztán hozzáadjuk dagasztás közben  a dinsztelt hagymát meg a lereszelt céklát(nem szorítottam ki). Tésztánkat egy órát kelni hagyjuk. Ha megkelt a tészta,  átgyúrjuk, megformázzuk és kizsírozott kalácstepsibe tesszük. Előmelegített 180 fokos sütőben  40 perc alatt készre sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Juci hogy te milyen kísérletezős vagy? Céklás és még hagymás is nagyon finom lehetett, szívesen megkóstolnám!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...