Szomszédasszonyomtól, Magdustól, az idén is kaptam egy óriás sütőtököt. Nagyon jól esett figyelmessége, már hazafele cipelve a tököt kigondoltam, mennyi finomságot fogok majd készíteni belőle. Először erre a finom rétesre esett a választásom. Most a mákot pergelt dióval helyettesítettem, így jobban ízlett a családnak, mint mákosan.
Hozzávalók 5 rúdhoz: 400 g réteslap (15 lap volt benne), 500 g nyers sütőtök, 15 evk. darált dió, 15 evk. cukor, 5 evk. búzadara(gríz), 250 g télire eltett meggy (esetleg áztatott mazsola), 100 ml olaj a lapok lekenéséhez, fahéj.
A réteslap csomagot szobahőmérsékleten kifagyasztjuk. Egy rúdhoz 3-3 lapot használunk
.
A lapokat lekenjük olajjal, a legfelsőt megszórjuk először búzadarával, aztán reszelt nyers sütőtökkel, pergelt örölt dióval, cukorral, megggyel és fahéjjal. Feltekerjük, mindegyik rudat tojással lekenjük, majd előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Hát ez valami csodafinom lehetett:)
VálaszTörlésHűűű, de finom lehet!
VálaszTörlés