2013. november 14., csütörtök

Darált húsos gulyás





Nem volt szándékomban újítani a gulyás recepten, az itthon levő hozzávalókból voltam kénytelen egy tartalmas ebédet főzni.

Hozzávalók (4 személyre): 250 g sertés darált hús, 3 hagyma, 500 g burgonya, 1 -2 sárgarépa, 2 evk. sóval eltett daráltpaprika, bors, pirospaprika, 50 ml olaj.
A darált húst forró olajon pirítani kezdjük, ha szint váltott,  hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és tovább pároljuk. Hozzáadjuk a daráltpaprikát meg a felszeletelt sárgarépát. Még egy pár percig  dinszteljük, ízesítjük sóval, borssal,  pirospaprikával. Miután hozzáadtuk a felkockázott burgonyát is, felöntjük  vízzel  és 15 perc alatt készre pároljuk.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...