2013. november 18., hétfő
Sütőtökös sós lepénykék
Ki mondta, hogy sütőtökből csak édes finomságokat lehet készíteni? Íme, itt egy rendkívül ízletes sós lepény, amit egy tartalmas leves után is tálalhatunk, de vacsorára, tea mellé is kitűnő megoldás.
Hozzávalók: 200 g reszelt nyers sütőtök, 300 g liszt, 1/2 tasak sütőpor, 50 ml olaj, 200 g tejföl, 1 kisk. oregánó, 1 kisk. só.
Először a sütőtököt a kis lyuku reszelőn lereszeljük. Kiszorítjuk, azután a többi hozzávalókkal összegyúrjuk. Legalább 30 percig pihentetjük. Pihentetés után 6 részre osztjuk. Mindegyik golyócskát lisztes deszkán kinyújtjuk, majd serpenyőben olajat forralunk, amibe a lepényeket rendre megsütjük. Papírtörlőre szedjük, mindegyiket tejföllel megkenjük, apróra vágott zöldhagymát szórunk rá és azonnal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Megint valami ötleteset hoztál:) Fincsi lehet:)
VálaszTörlésNahát Juci! Magamtól nem jutott volna eszembe sós tökös lepényt sütni, de most, hogy Te már kipróbáltad, én is meg fogom próbálni. Köszi a receptet!
VálaszTörlés