2013. november 2., szombat

Diós sütőtökös rétes


    Szomszédasszonyomtól, Magdustól, az idén is kaptam egy óriás sütőtököt. Nagyon jól esett  figyelmessége, már hazafele cipelve a tököt kigondoltam, mennyi finomságot fogok majd készíteni belőle. Először erre a finom rétesre esett a választásom. Most a mákot pergelt dióval helyettesítettem, így jobban ízlett a családnak, mint mákosan.
       Hozzávalók 5 rúdhoz: 400 g réteslap (15 lap volt benne), 500 g nyers sütőtök, 15 evk. darált dió, 15 evk. cukor, 5 evk. búzadara(gríz), 250 g télire eltett meggy (esetleg áztatott mazsola), 100 ml olaj a lapok lekenéséhez, fahéj.
          A réteslap csomagot szobahőmérsékleten kifagyasztjuk. Egy rúdhoz 3-3 lapot használunk
.

         A lapokat lekenjük olajjal, a legfelsőt megszórjuk először búzadarával, aztán reszelt nyers sütőtökkel, pergelt örölt dióval, cukorral, megggyel és fahéjjal. Feltekerjük, mindegyik rudat tojással lekenjük, majd előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...