2014. május 20., kedd

Rebarbarás rózsa

    
Az úgy volt, hogy rebarbarás koszorút szerettem volna sütni. Ez csak 90 %-ban sikerült. Ugyanis elkészítettem a kelt tésztát, rásímítottam az olvasztott vajat,  aztán a előfőzött rebarbarát és felcsavartam. Kettévágtam és össze szerettem volna fonni, na de nem sikerült. Így lett belőle rebarbarás rózsa.
  Hozzávalók: 25 g élesztő, 1 kisk. cukor, 500 g liszt, 300 g tej, 2 tojássárga, 4 evk. cukor, 5 evk. olaj.
Még: 4 szál friss rebarbara, 200 g cukor, 50 ml víz, 100 g olvasztott vaj.
Kelt tésztát készítünk a szokásos módon. Míg kel, elkészítjük a rebarbarát. A rebarbarát megmossuk és apró kockákra vágjuk. A cukorból meg a vízból szirupot főzünk, hozzáadjuk a felaprított rebarbarát és 3 percig kavargatva összefőzzük. A szirupban hagyjuk kihűlni. Ha meghűlt leszűrjük.
A tésztát kinyújtjuk olvasztott vajjal lekenjük , majd kanállal rápakoljuk az édes rebarbarát. Ha édesebbre szeretnénk még behinthetjük cukorral. Feltekerjük, kettévágjuk. Tepsire tesszük mind a két darabot, kör alakba,  mintegy rózsát alakítva ki. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

3 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...