2010. június 8., kedd

Epres tészta



Nekem is van egy epres tészta receptem! Egyszerű és olcsó. Elkészítése kb 1 órát vesz igénybe, elfogyasztása garantálom : 10 perc.
Hozzávalók : egy piskóta lap, 1 kg megmosott eper, 250 g cukor, és 250 g porcukor.
6 tojásból, 8 evk. cukorból, 150 g lisztből és egy fél sütőporból piskóta tésztát sütünk. Miután kihült kettévágjuk, és megtöltjük. Mi kerül bele? Hát a megmosott 1 kg eper, amit szépen, óvatosan hozzáadunk a habosra kikavart cukros vajhoz. Az epreket egészbe tesszük a krémhez. A tetejét szórjuk be porcukorral, tehetünk tejszínhabot is, de szerintem fölösleges, úgy is perceken belül elfogy.

7 megjegyzés:

  1. Ezer bocsánat!!!!

    A krémhez 250 g vaj, 250 g porcukor és az eper szükséges.

    VálaszTörlés
  2. Istenien néz ki, nagyon hívogató

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon csábítóan néz ki. S milyen egyszerü és főleg olcsó (mármint az epret kivéve)
    Gondolkodom, hogy ki kellene próbálni :))

    VálaszTörlés
  4. Bianka, Judith, Viki!

    Köszönöm , hogy benéztetek, és hogy tetszik a tészta.
    Házi eperből finomabb, aromásabb, mint a piaci gumis eper.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom biztos!És mutatós!

    VálaszTörlés
  6. Qttis!

    Bizony, bizony! Mondtam, 10 perc alatt semmi sem marad, annyira finom.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...