2010. június 8., kedd
Epres tészta
Nekem is van egy epres tészta receptem! Egyszerű és olcsó. Elkészítése kb 1 órát vesz igénybe, elfogyasztása garantálom : 10 perc.
Hozzávalók : egy piskóta lap, 1 kg megmosott eper, 250 g cukor, és 250 g porcukor.
6 tojásból, 8 evk. cukorból, 150 g lisztből és egy fél sütőporból piskóta tésztát sütünk. Miután kihült kettévágjuk, és megtöltjük. Mi kerül bele? Hát a megmosott 1 kg eper, amit szépen, óvatosan hozzáadunk a habosra kikavart cukros vajhoz. Az epreket egészbe tesszük a krémhez. A tetejét szórjuk be porcukorral, tehetünk tejszínhabot is, de szerintem fölösleges, úgy is perceken belül elfogy.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ezer bocsánat!!!!
VálaszTörlésA krémhez 250 g vaj, 250 g porcukor és az eper szükséges.
Istenien néz ki, nagyon hívogató
VálaszTörlésCsodajol nez ki!
VálaszTörlésEz nagyon csábítóan néz ki. S milyen egyszerü és főleg olcsó (mármint az epret kivéve)
VálaszTörlésGondolkodom, hogy ki kellene próbálni :))
Bianka, Judith, Viki!
VálaszTörlésKöszönöm , hogy benéztetek, és hogy tetszik a tészta.
Házi eperből finomabb, aromásabb, mint a piaci gumis eper.
Nagyon finom biztos!És mutatós!
VálaszTörlésQttis!
VálaszTörlésBizony, bizony! Mondtam, 10 perc alatt semmi sem marad, annyira finom.