2010. június 29., kedd
Majonézes zöldpaszuly
Ma este zöldpaszulyt készítettem majonézesen. Már szépen terem a kertemben zöldpaszuly, az a sárga hüvelyű, gyalog fajta. Még finom zsenge, nem cérnás, most a finom levesnek, főzeléknek és nem utolsó sorban majonézesen elkészítve.
Hozzávalók: 300 g zöldpaszuly, 2 cikk fokhagyma, egy jó csokor zöldpetrezselyem és majonéz.
A paszulyt megmossuk, sós, cukros vízbe feltesszük főni, úgy egészben nem tördeljük fel. Ha kész leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. A majonézt 1 tojássárgából, 1 kiskanál mustárból, pici sóból és kb 2 deci olajból kavarom.
A paszulyt félcentis egyforma karikákra vágom, hozzáadom a majonézhez, megszórom apróra vágott zöldpetrezselyemmel és ízesítem fokhagymával.
Érdemes elkészíteni tálalás előtt legalább egy órával, hogy az ízek jól összeérjenek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Finom lehet, nagyon guszta
VálaszTörlésDe rég ettem! Azt hiszem csinálnom kell!
VálaszTörlésÉn még ilyet nem is ettem, de nem is készitettem. Éppen ma vettem két csomag fantasztikusan szép sárga hüvelyü babot. Elképzelhető, hogy az egyik csomagból majonézes lesz. Kiváncsivá tett ez az izharmónia. Jaj!!!! közben akkorákat nyeltem. Tuti, hogy elkészitem.
VálaszTörlésNagyon finom lehet,még nem próbáltam, de biztos hamarosan sor kerül rá!
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésFinom, bizony!
Dia!
VálaszTörlésRajta, most az ideje a zöldpaszulynak!
Viki!
VálaszTörlésHidd el nagyon finom!
Írj, ha elkészítetted! Kiváncsi vagyok szerettétek e vagy sem!
Ottis!
VálaszTörlésVacsorára ajánlom, mert van benne fokhagyma és érzik, de az íze a fiam szerint királyság.