2010. június 4., péntek
Salátás kapros bableves
Az idén már másodszor készítem, annyira finom, egy kis kaporral megbolondítva királyság. Igen, jól olvastátok, megint kapor. Ez a növény nem csak káposztába való, hanem salátákba, szószokba, palacsintákba kitűnő ízesítő, ez esetben a levesünket fenségessé varázsolja.
Na, de lássuk hogyan készül ez a salátás bableves.
Este beáztatjuk a száraz babot, úgy fél liternyit. Ha van otthon füstölt csontunk, lapocka, csülök, azt is tehetünk bele. Ezt is áztassuk be. Én most füstölt házi kolbásszal készítettem. Másnap feltesszük főni a babot. Amíg fő, előkészítsük a salátát és a kaprot. Közben a paszulyos fazékba egy vegeta kockát és egy hagymát teszünk. Amikor majdnem kész a bab, 2 kanál liszből és olajból rántást készítünk és utána összeállítjuk e levest. Rendre hozzáadjuk a rántást, a megmosott fél kilónyi salátát, az apróra vágott kaprot, majd a 200 g kolbászt. Összefőzzük. Ízesítjük ecettel, sóval, pici cukorral.
Tálaláskor friss zöldhagymát adunk hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom lehet, biztos, hogy kipróbálom. Hol tanultad ezt a remek receptet? Én ismerem a salátalevest de babbal még nem hallottam soha.
VálaszTörlésSalátalevest gyakran készítette anyu. Szalonnával stb.. De így babbal isteni lehet
VálaszTörlésJuci ! Összefutott a nyál a számban ! A kapor a mindenem. Na de a többi se kutya ám! Húúúú micsoda variáció. Bár a salátalevest már gyerekkorom óta nem eszem, de hogy miért azt nem tudom ám megmondani ! - csak úgy :-)
VálaszTörlésEz azért megérne egy próbát.
Ginko!
VálaszTörlésMár otthon anyukám is főzte, itt is van aki ismeri.Mi szeretjük!
Bianka!
Ahogy a fiam mondja királyság! Jelezd ha elkészíted, kiváncsi vagyok ha ízlett!
Viki!
Érdemes kipróbálni!Hátha, így ízleni fog a saláta is benne!
Nagyon izgalmasan hangzik ez a leves.Olyan guszta, hogy kifogom próbálni én is. Köszönöm a receptet.:)
VálaszTörlésIsmerem ezt a levest, de még nem csináltam ilyen, finom biztos!!!
VálaszTörlésGizi!
VálaszTörlésÖrülök hogy tetszik!
Ottis!
Bizony, bizony nagyon finom!
Tovább lehet bolondítani! A tányérba mert finomságra teszek rántottát, isteni és durranig laktató.
VálaszTörlés