2011. március 23., szerda

Homokos krumpli



Így nevezte a fiam ezt az ételt, mikor óvis volt. Nagy kedvence a családnak, egy finom savanyúsággal társítva kitűnő ebéd lehet. Elkészítése egy órába sem telik, nagyon egyszerű és ízletes.
Hozzávalók 4 személyre: 300 g örölt hús, egy hagyma, só, bors, piros paprika, olaj, 8 szem közepes krumpli (burgonya,pityóka) és sok sok tejföl.
Amíg a burgonya megfő, addig elkészítjük a húst. Az apróra vágott hagymát az olajban megforgatjuk, rátesszük a darált húst, fűszerezzük és folytonos kavarás közben készre pároljuk. A krumplit hámozás után kockákra vágjuk, vagy megreszeljük és úgy vegyítjük össze a hússal. Azonnal tálaljuk, sok sok tejföllel.

9 megjegyzés:

  1. Foarte buna mancarica asta,mie imi place sa pun si usturoi si ardei iute,,,mamaaaa,delicios!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Nyál össze futott a számban!:D

    VálaszTörlés
  3. Hát ez tényleg finom lehet, kipróbálom én is, nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Julia, azt kérdezném, hogy rokonod Keszeg Mihály? ( talán agrármérnöK)

    VálaszTörlés
  5. Még soha nem ettem,de nagyon fincsi lehet.

    VálaszTörlés
  6. Ez nagyon jól hangzik ahogy olvastam a receptet,már a nyál összefutott a számban!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm lányok , kedvesek vagytok!
    Inci!
    Nem tudom kiről van szó! Sajnálom , de a férjem sem ismeri!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...