2011. március 23., szerda
Homokos krumpli
Így nevezte a fiam ezt az ételt, mikor óvis volt. Nagy kedvence a családnak, egy finom savanyúsággal társítva kitűnő ebéd lehet. Elkészítése egy órába sem telik, nagyon egyszerű és ízletes.
Hozzávalók 4 személyre: 300 g örölt hús, egy hagyma, só, bors, piros paprika, olaj, 8 szem közepes krumpli (burgonya,pityóka) és sok sok tejföl.
Amíg a burgonya megfő, addig elkészítjük a húst. Az apróra vágott hagymát az olajban megforgatjuk, rátesszük a darált húst, fűszerezzük és folytonos kavarás közben készre pároljuk. A krumplit hámozás után kockákra vágjuk, vagy megreszeljük és úgy vegyítjük össze a hússal. Azonnal tálaljuk, sok sok tejföllel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Foarte buna mancarica asta,mie imi place sa pun si usturoi si ardei iute,,,mamaaaa,delicios!!!!!
VálaszTörlésNyál össze futott a számban!:D
VálaszTörlésHát ez tényleg finom lehet, kipróbálom én is, nagyon tetszik.
VálaszTörlésKedves Julia, azt kérdezném, hogy rokonod Keszeg Mihály? ( talán agrármérnöK)
VálaszTörlésMég soha nem ettem,de nagyon fincsi lehet.
VálaszTörlésNekem is tetszik :) Guszta!
VálaszTörlésEz nagyon jól hangzik ahogy olvastam a receptet,már a nyál összefutott a számban!
VálaszTörlésKöszönöm lányok , kedvesek vagytok!
VálaszTörlésInci!
Nem tudom kiről van szó! Sajnálom , de a férjem sem ismeri!