2011. március 2., szerda

Olajban sült rétes



Azzal kezdeném, hogy ezt a receptet kedves Dédikémtől tanultam, nagyon régi paraszt rétes recept, de most is nagyon aktuális. Gyorsan elkészíthető, ízletes desszert.
Gyakran készítem, egy jó tartalmas leves után, második fogásként is megállja a helyét.
Hozzávalók: 20 dr.-hoz: 8 evk. tej, 8 evk. olaj, 8 evk. víz, 2 egész tojás, só, liszt amennyit felvesz, olaj a sütéshez.
A fenti hozzávalókból egy könnyű, rugalmas tésztát gyúrunk, háromszor hajtogatjuk ugyanúgy mint a hájast, a végén feltekerjük, majd késsel felszeleteljük. Mindegyik gombócot kinyújtjuk amolyan lángos nagyságúra, középen kétszer bevagdossuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük.
Ízzel megkenve kináljuk, de Nutellával is nagyon finom.

28 megjegyzés:

  1. woaauu,ce pofta mi-ai facut de langos,,,,pacat ca esti prea departe,,,,,,mie imi plac astia simpli cu mujdei,,,,,yamiiiii,,,,,este prea tarziu sa ma apuc,dar maine cred ca fac,,,puppp si o seara minunata!!!

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon csábitó!
    Külön köszönöm a hozzászolásodat, egy kicsit megerősitettél, hogy tovább irjak,. Sokszor jól esne a visszajelzés... nemcsak nekem...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon gusztusos! Még nem ettem ilyet!:)

    VálaszTörlés
  4. Húúúú, nagyon guszta!!! Először azt hittem, hogy lángos, de így édesen fincsi lehet.:)

    VálaszTörlés
  5. Olyan jó, hogy békebeli receptekkel is találkozunk,köszönöm!

    VálaszTörlés
  6. Kincset érnek az ilyen régi receptek. Biztos finom!

    VálaszTörlés
  7. Én is nagyon szeretem a régi, paraszti világban elterjedt recepteket. A "nagymamás" sütikért odavagyok, kevés alapanyagból, ízletes ételek ezek. Csak hizlalnak! Sajnos!

    VálaszTörlés
  8. Hű, ez tetszik! :))
    A hájasról eszembe jutott, hogy már ezer éve ki akarom próbálni, utána is nézek, hogy tudok-e szerezni valahonnan. :))

    VálaszTörlés
  9. Ránézésre tényleg olyan, mint a lángos. Csak élesztő nincs benne, viszont tojás van. És nem is édes, mert nincs benne cukor! Nagyon tetszik. Sósan is lehet enni? (Pl. reszelt sajttal megszórva??

    VálaszTörlés
  10. Nagyon tetszik ez a recept, ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon jó recept,biztos finomak:-)

    VálaszTörlés
  12. Nekem mindig csak az olajjal van bajom. A többi jöhet/-ne :))) Pedig néha milyen jól jönne egy ilye jó kis laktató kaja. Guszták nagyon!

    VálaszTörlés
  13. Mirela!
    Vezi sa nu gresesti, ca nu e langos, e alceva!!!
    Pune-l pe sotul tau sa traduca.

    VálaszTörlés
  14. Vera!
    Köszönöm, kedves vagy!

    VálaszTörlés
  15. Maryenne!
    Örülök, hogy tetszik!

    VálaszTörlés
  16. Gizi!
    Ez nem lángos! Megsülve hasonlít a csörögére, hólyagos és ropogós, gondolom hogy tejföllel is megy, vagy sósan..

    VálaszTörlés
  17. Életünk és ételeink!
    Engem is nagyon érdekelnek a régi receptek...

    VálaszTörlés
  18. Mária!
    Gondolom igen, még nem próbáltam. Mi csak édesen ettük.

    VálaszTörlés
  19. Ami!
    Örülök, hogy tetszik!

    VálaszTörlés
  20. Ditta!
    Még melegen ajánlott elfogyasztani!!

    VálaszTörlés
  21. Bianka!
    Köszönöm, aranyos vagy!

    VálaszTörlés
  22. Viki!
    Kevés olajban sütöm és hirtelen, nagyon vékonyra nyújtom, így hamarabb megsülnek!

    VálaszTörlés
  23. Ottis!
    Bizony ,nagy kincsek nekem is!

    VálaszTörlés
  24. Éva!
    Köszönöm, kedves vagy!

    VálaszTörlés
  25. Egycsipet!
    Jól teszed, mert nagyon finom süti!

    VálaszTörlés
  26. Que ricas se ven ,se parecen a nuestras sopaipillas criollas,me encantan,me quedo en tu blog porque son muy buenas las recetas y quiero aprender de tí,abrazos y cariños.

    VálaszTörlés
  27. Rosita!
    Gracias por tu visita. Soy muy feliz por tu presencia. Te espero con los brazos abiertos en mi cocina. Besitos!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...