2011. március 2., szerda
Olajban sült rétes
Azzal kezdeném, hogy ezt a receptet kedves Dédikémtől tanultam, nagyon régi paraszt rétes recept, de most is nagyon aktuális. Gyorsan elkészíthető, ízletes desszert.
Gyakran készítem, egy jó tartalmas leves után, második fogásként is megállja a helyét.
Hozzávalók: 20 dr.-hoz: 8 evk. tej, 8 evk. olaj, 8 evk. víz, 2 egész tojás, só, liszt amennyit felvesz, olaj a sütéshez.
A fenti hozzávalókból egy könnyű, rugalmas tésztát gyúrunk, háromszor hajtogatjuk ugyanúgy mint a hájast, a végén feltekerjük, majd késsel felszeleteljük. Mindegyik gombócot kinyújtjuk amolyan lángos nagyságúra, középen kétszer bevagdossuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük.
Ízzel megkenve kináljuk, de Nutellával is nagyon finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
woaauu,ce pofta mi-ai facut de langos,,,,pacat ca esti prea departe,,,,,,mie imi plac astia simpli cu mujdei,,,,,yamiiiii,,,,,este prea tarziu sa ma apuc,dar maine cred ca fac,,,puppp si o seara minunata!!!
VálaszTörlésEz nagyon csábitó!
VálaszTörlésKülön köszönöm a hozzászolásodat, egy kicsit megerősitettél, hogy tovább irjak,. Sokszor jól esne a visszajelzés... nemcsak nekem...
Nagyon gusztusos! Még nem ettem ilyet!:)
VálaszTörlésHúúúú, nagyon guszta!!! Először azt hittem, hogy lángos, de így édesen fincsi lehet.:)
VálaszTörlésOlyan jó, hogy békebeli receptekkel is találkozunk,köszönöm!
VálaszTörlésKincset érnek az ilyen régi receptek. Biztos finom!
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem a régi, paraszti világban elterjedt recepteket. A "nagymamás" sütikért odavagyok, kevés alapanyagból, ízletes ételek ezek. Csak hizlalnak! Sajnos!
VálaszTörlésHű, ez tetszik! :))
VálaszTörlésA hájasról eszembe jutott, hogy már ezer éve ki akarom próbálni, utána is nézek, hogy tudok-e szerezni valahonnan. :))
Ránézésre tényleg olyan, mint a lángos. Csak élesztő nincs benne, viszont tojás van. És nem is édes, mert nincs benne cukor! Nagyon tetszik. Sósan is lehet enni? (Pl. reszelt sajttal megszórva??
VálaszTörlésNagyon tetszik ez a recept, ki fogom próbálni :)
VálaszTörlésNagyon jó recept,biztos finomak:-)
VálaszTörlésNagyon guszta, finom lehet
VálaszTörlésNekem mindig csak az olajjal van bajom. A többi jöhet/-ne :))) Pedig néha milyen jól jönne egy ilye jó kis laktató kaja. Guszták nagyon!
VálaszTörlésMirela!
VálaszTörlésVezi sa nu gresesti, ca nu e langos, e alceva!!!
Pune-l pe sotul tau sa traduca.
Vera!
VálaszTörlésKöszönöm, kedves vagy!
Maryenne!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik!
Gizi!
VálaszTörlésEz nem lángos! Megsülve hasonlít a csörögére, hólyagos és ropogós, gondolom hogy tejföllel is megy, vagy sósan..
Életünk és ételeink!
VálaszTörlésEngem is nagyon érdekelnek a régi receptek...
Mária!
VálaszTörlésGondolom igen, még nem próbáltam. Mi csak édesen ettük.
Ami!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik!
Ditta!
VálaszTörlésMég melegen ajánlott elfogyasztani!!
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm, aranyos vagy!
Viki!
VálaszTörlésKevés olajban sütöm és hirtelen, nagyon vékonyra nyújtom, így hamarabb megsülnek!
Ottis!
VálaszTörlésBizony ,nagy kincsek nekem is!
Éva!
VálaszTörlésKöszönöm, kedves vagy!
Egycsipet!
VálaszTörlésJól teszed, mert nagyon finom süti!
Que ricas se ven ,se parecen a nuestras sopaipillas criollas,me encantan,me quedo en tu blog porque son muy buenas las recetas y quiero aprender de tí,abrazos y cariños.
VálaszTörlésRosita!
VálaszTörlésGracias por tu visita. Soy muy feliz por tu presencia. Te espero con los brazos abiertos en mi cocina. Besitos!