2011. május 22., vasárnap

Szülinapi torta



Tegnap volt a fiam szülinapja. Megint ünnepeltünk. Mondom megint, mert ebben a hónapban, a családomban 3 fiú ünnepli születésnapját: a bátyám, a fia azaz a keresztfiam, és Levente.
Drága szeretteim! Kivánok Istentől megáldott boldog szülinapot, egészséget, kitartást, és sok sikert továbbra is, mivel kezdődnek a vizsgák.
Na, de guruljunk vissza a tortához. Előre is megjegyzem, hogy ilyent rendelt a fiam.
Kijelentette: legyen ananász, kiwi és banán benne, kókuszos legyen a krémje és tejszínhab legyen a tetején. Egyszóval elég egyszerű tortát választott, nem volt nehéz elkészíteni, igaz segített a lányom is.
Hozzávalók a tortalaphoz: 5 tojás, 10 evk. cukor, 10 evk. liszt, 5 evk. víz, fél tasak sütőpor.
A tojássárgákat a cukorral meg a vízzel jól elkeverjuk addig, amíg elolvad a cukor, hozzáadjuk felváltva a tojások habját meg a sütőporos lisztet. Előmelegített sütőbe 25-30 percig, tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, háromba vágjuk.
A krémhez 200 g vajat, 200 g cukrot, 4 dl tejet, egy vaníliás pudingport, 4 evk. kókuszreszeléket használunk.
A pudingot megfőzzük, kihűtjük. A cukrot a vajjal habosra kavarjuk, majd 4 evk. fehér kókuszreszeléket meg a pudingot is hozzáadjuk.
Miután mindegyik lapot megkentük krémmel tetszés szerint gyümölcsszeletkékkel rakjuk ki, ez esetben banánnal, ananásszal meg kiwivel.
A torta tetejére 2 dl tejszínhab kerül, díszítésképpen pedig ananász meg kiwi.

15 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapot az Ünnepelteknek! Nagyon finom lehetett - az összetételt olvasva.

    VálaszTörlés
  2. Boldog Szülinapot az összes Ünnepeltnek, nagyon szép lett a torta, szívesen elfogadnék egy szeletet én is belőle.

    VálaszTörlés
  3. Isten éltesse az ünnepeltet! Bíztos örült a tortának, ami gyönyörű lett.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon boldog szülinapot kívánok sok szeretettel az ünnepeltjeidnek! Nagyon szép lett a torta.Van jó érzéke finomságok tekintetében a fiadnak a rendelést illetően!

    VálaszTörlés
  5. Isten istelsse az ünnepeltet!

    VálaszTörlés
  6. Csatlakozom az előttem "szólókhoz", Isten éltesse sokáig jó egészségben az ünnepelteket, mind a hármat. Nagyon fincsi tortát kapott a Fiad!!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép lett a torta!
    Sok boldog szülinapot mind három ünnepeltnek!

    VálaszTörlés
  8. Boldog szülinapot a fiadnak!Gyönyörű a torta! Én is éppen a lenti babos salátalevest szeretném hamarosan elkészíteni, mert még soha nem készítettem!

    VálaszTörlés
  9. Boldog szülinapot, nagyon szép torta

    VálaszTörlés
  10. Kérlek nézzel be hozzám meglepetés vár.

    VálaszTörlés
  11. A torta csodaszép!!!
    Boldog születésnapot kívánok a fiadnak, na meg persze a többi ünnepeltnek is.:)

    VálaszTörlés
  12. Lányok!
    Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a szép szavakat,jókivánságokat örülök hogy nem csak a fiamnak tetszett a torta, hanem Nektek is!

    VálaszTörlés
  13. Juci,Isten éltesse a fiadat erőben egészségben!A torta gyönyörű lett!

    VálaszTörlés
  14. Kedves Juci, büszke lehetsz a lányodra(és biztos az is vagy:)). Gratulálok, sok sikert kívánok neki az érettségihez és az élethez. Tavalyelőtt én is voltam szóbeliztetni ebben az iskolában, akkor érettségizett a polgármester lánya.
    Nálunk ma volt a ballagás a suliban, és el kell mondanom neked, teljesen más mint ebben a román iskolában, sokkal személyesebb, családiasabb, sokkal mentesebb a külsőségektől, sokkal magyarabb. De már itt a felvételen is látszik a különbség a román és magyar diákok között, amagyarok egyszerűen fehér-fekete ruhában, a románok csili vili, fenékvillantó szoknyákban, ami a díjak átvételekor nem éppen volt előnyös(szinte kilátszott a hátsójuk).Nekem most ballagott el az első olyan osztályom akiket három éven keresztül folyamatosan én tanítottam, végigkönnyeztem a ballagást, most láttam a munkám eredményét, és jó látni, hogy van miért küzdeni.A szívemhez nőttek, nehéz őket elengedni. És persze én ugyanebben az iskolában ballagtam, kereken 10 éve, két hét múlva lesz a 10 éves találkozónk. Minden ballagás eszembe juttatja a sajátomat.

    Nem ide illő téma, de muszály volt elmondanom, jó hosszú lére eresztettem, de ez munkahelyi ártalom.:))

    VálaszTörlés
  15. Exquisita torta para celebrar en familia todos juntos los cumpleaños es maravilloso,me gusta tu torta se ve muy linda adornada con los kiwia que me fascinan,cariños y abrazos.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...