2012. január 26., csütörtök

Omlettes Stefánia szelet



Hát elég szerényke, soványka ez az egybefasírt, de a mai ebédünk fénypontja volt. Kis natur burgonyával és finom csalamádéval (savanyúsággal) tálaltam, hát mit mondjak, nagyon ízletes volt.
Biztos, most sokan felteszitek nekem azt a kérdést, hogy miért nem egész főtt tojásokkal töltöttem? Ez a ötletem nem ma születettt, már nagyon régen... Észrevettem, hogy így a szeletelése könnyebb, hogy nem olyan mutatós az biztos, de azért nagyon finom.
Hozzávalók: 500 g darált hús, 7 tojás, 1 közepes hagyma, egy zsemle, só, bors, olaj.
5 egész tojásból omlettet készítünk. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
A húst a maradék tojásokkal, a hagymával, a tejben áztatott, kicsavart zsemlével jól összedolgozzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
Egy nagyobb sütőpapírt kiterítünk, tenyerünkkel picit beolajozzuk, rátesszük a húst, amire eyenletesen elosztjuk a kihűlt omlettet. A papír segítségével feltekerjük és ugyanabba a papírba csomagolva sülni tesszük. Kb egy órára. Mielőtt teljesen kész lenne a papírt eltávolítjuk és úgy sütjük tovább, míg külseje szép piros ropogós lesz.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy hogy így kitaláltad. Való igaz hogy ha egyben van a tojás sokkal nehezebb szeletelni. Nagyon finom lehetett, guszta!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötlet!!! Nálunk mindig az a gond, hogy a férjem nem szereti benne a tojást, azt mondja túl száraz. Na ez egy remek megoldás, sőt lehet hagymás-tojásrántottát fogok sütni, és azt töltöm bele. Köszönet a receptért.:)

    VálaszTörlés
  3. Juci, méghogy szerény:) A tíz ujjamat megnyalnám utána, nagyon guszta és tetszik:) Van is már a fejemben egy továbbfejlesztett változat, szerintem hétvégén elkészítem. Köszi:)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is nagyon jó ötlet!! Én is ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
  5. Ezen nem kell csodálkozni, mert már nekem is volt ilyen ötletem, csak nem tojásomlettel. Ötletes!!!:)

    VálaszTörlés
  6. Szuper, omlettes verziót még sosem próbáltam...

    VálaszTörlés
  7. Csatlakozom, egyszer én is kipróbálom, méghozzá Gizi ötletével, hagymás omlettel. Jó kis szuper ötlet. (még hogy szerény?)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm Lányok a szép megjegyzéseket, nagyon kedvesek vagytok!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...