Figyelmetekbe ajánlom ezt a csodálatos növényt, a lestyánt. Nagyon finommá tudja varázsolni az egyszerű krumpli levest is. Érdemes kipróbálni. Van egy zelleres édes krumpli leves receptem, na most a zellerlevél és szár helyett, friss lestyánt használtam, nagyon ízletes lett tőle a leves.
Hozzávalók: 2 l víz, 1 hagyma, 5 darab burgonya, 1 csokor friss lestyánlevél, 200 g kolbász, 1 vegetakocka, 2 evk. liszt, 2 evk. olaj, pirospaprika, só.
Az olajon egy picit megpirítjuk a lisztet, sózzuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük vizzel.
Ha kezd főni, hozzáadjuk a hagymát(egészben), a vegetakockát, a kockára vágott burgonyát, majd megszórjuk apróra vágott friss lestyánnal. Ha van otthon egy kis kolbász vagy sonka föltétlenül főzzük hozzá, így tartalmasabbá tesszük a levesünket és a család nagyon fogja értékelni. :)
Tálaláskor friss zöldhagymát adunk mellé.
Imádom a lestyánt bizonyos levesekben, valóban páratlan ízt ad az ételeknek:)
VálaszTörlésÉn is imádom a lestyánt, 1 éve ismerem, rögtön elájultam a finom íztől, aromától amitől a levesek valahogy sokkal komplettebbek, teltebb ízűek lesznek, majd minden levesbe teszek azóta :-))))
VálaszTörlésMi is lestyán pártiak vagyunk. Főleg az íze miatt. Amolyan isteni finom húsleves ízt ad. Nagyon szeretjük. De fel szoktam vele dobni a zöldségleveseket is.
VálaszTörlésÚgy látom megalakulóban a lestyán klub, csatlakozom.Puszi
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésÖrülök hogy tetszett a leves és maga a lestyán.