2012. május 2., szerda
Tavaszi csorba
Ha tavasszal csorbát akarok főzni, mindig lestyánnal ízesítem.
A hús ami belekerül lehet disznó, csirke, vagy borjú, az a lényeg, hogy friss legyen.
A zöldségeket készen feldarabolva s fagyasztva vásárolom; egy zöldségkeverék: murok, paprika, borsó, hagyma, zöldpaszuly...
Hozzávalók: 300 g friss disznóhús, 250 g zöldségkeverék, 1 hagyma, 1 vegetakocka, 1 evk. liszt, 1 csokor lestyán, 1 tojássárga, tejföl, pici citromsó, só, cukor.
A húst felkockázzuk és főni tesszük, ha felfőtt a habját leszedjük. Hozzádunk egy vegetakockát és egy hagymát (egészben) és tovább főzzük. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldségkeveréket és liszttel feleresztjük.
Ízesítjük apróra vágott lestyán levéllel, sóval, citromsóval, pici cukorral.
Tűzről levéve tejfölös tojássárgával behabarjuk.
Megjegyzés: a lestyán helyett friss petrezselyemzöldet is használhatunk, azzal is nagyon finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Fincsi lehet, azt hiszem hétvégére én is összehozok egy hasonlót:)
VálaszTörlésFinom lehetett!!
VálaszTörlésTényleg finom lehet, még sosem ettem csorbát, de a lestyánt imádom!
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésÖrvendek hogy mindenkinek tetszett a leves!