Most egy másik növényre váltok, a friss kaporra. Saláták, levesek és szószok kitűnő ízesítője, az ordás palacsinta elhagyhatatlan hozzávalója.
Kapros besamell
Hozzávalók: 100 g vaj vagy kevés olaj, 2 evk. liszt, 500 ml tej, egy csokor friss kapor, só, bors, 1 evk. ecet, pici cukor.
Vajon vagy olajon világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük hideg tejjel, hozzáadjuk az apróra vágott friss kaprot, ízesítjük sóval, borssal, pici cukorral, majd ha besűrűsödött ecettel savanyítjuk.
Rizskrokettek
Nem is olyan rég rájöttem, hogy nem érdemes bundázni a rizsgolyókat. Hamarabb elkészül az ebéd, ha azt a zsemlemorzsát meg a tojást amit a bundázáshoz használnánk, hozzá gyúrjuk a rizsmasszához és kisütjük.
Hozzávalók: 200 g rizs, 1 hagyma, só, bors, kevés olaj. Tovább: 2-3 tojás, 200 g sajt, zsemlemorzsa.
Megfőzzük a rizset, kihűtjük. Egy nagyobb tálban összedolgozzuk a rizset, az elkavart tojásokat, a reszelt sajtot, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy a rizsünk formázható legyen. Utánaízesítünk.Vizes kézzel, tetszés szerint kis golyókat formázunk, majd felhevített, bő olajban kisütjük.
Hát ez nagyon finom lehet Juci, én is nagyon szeretem a kaprot, de az ordás palacsintában a legjobban. Viszont salátalevesbe, friss káposztából készült lucskosba is szoktunk tenni:)
VálaszTörlésA kapor nekünk is nagy kedvencünk, így ezek az ízek együtt, nagyon finomak lehettek!
VálaszTörlésTegnap már megpróbáltam megjegyzés hagyni, nem sikerült. Hátha most fog.
VálaszTörlésNagyon finom lehetett, bár én még bundázott rizsgolyókat sem készítettem, de ez a továbbfejlesztett változat nagyon tetszik!
Lányok!
VálaszTörlésKöszönöm a szép megjegyzéseket, kedvesek vagytok!