Hétfőn temetésen vettünk részt szülővárosomban, Medgyesen. Személyenként egy-egy fonott kalácskával tértünk haza. Kettő még aznap este elfogyott, de másnapra még mindig ott árválkodott kettő. Egy nagyon finom desszertet készítettem belőlük: rebarbarás kalácsfelfújtat.
Hozzávalók: 250 g kalács, 5 tojás, 200 g joghurt, 200 ml tej, 5 evk. cukor(vagy tetszés szerint), 1 citrom reszelt héja, 2 tasak vaníliapor, 1 rebarbaraszár.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, kimorzsázunk. A kalácsokat 3x3 cm darabkákra vágjuk, majd az előkészített tálba rendezzük. A langyos tejben felolvasztjuk a cukrot, hozzáadjuk a joghurtot, a tojásokat, a vaníliát meg a citromhéjat, majd jól összekavarjuk. Ezzel az öntettel locsoljuk meg a kalácsdarabkákat. Tetejét megszórjuk apróra vágott rebarbarával.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Azonnal tálaljuk, de hidegen is finom.
Finom lehet, szeretem a rebarbarát, a kalácsot is. Sajnos a temetéseken nem tudom megenni a kalácsot, sőt még azt sem amit onnan adnak, egyszerűen nem megy.
VálaszTörlésEz az én sem tudom megenni ott de , kénytelenek voltunk elhozni, mert rokontól kaptuk és a kalacskák mostanában be vannak csomagolva.
TörlésGuszta, finom lehetett így elkészítve a kalács!
VálaszTörlésCum nu am mancat niciodata rubarba,ma inscriu la o portie.
VálaszTörlésPupp si o seara faina!!!
Biztosan nagyon finom, bár bevallom, a rebarbarát nem ismerem, még soha nem ettem! De nagyon gusztának látszik! :)
VálaszTörlésSzuper lehet és ez már egy jel, ma már a harmadik rebarbarás recept:) Nagyon szeretem, főleg kompótnak, de sütiben is finom nagyon.
VálaszTörlésNagyon guszta! Szeretem a kalács felfújtat is, na meg a rebarbarát is, és a kettő együtt nagyon finom lehet.
VálaszTörlésun gran postre fino me encanta luce tentador,abrazos y abrazos.
VálaszTörlés