2013. november 11., hétfő

Sütőtök pudingos tejbegríz





      Tisztelettel jelentem, drága Magdus,  ezzel a recepttel felhasználtam az egész ( nagy) sütőtököt. Az utolsó cikket egy különleges pudingnak szántam és nem bántam meg. Mivel a jégszekrényben felgyült tejet kellett felhasználnom, gyorsan tejbegrízet főztem, aztán ezzel a pudinggal tálaltam. Tetejét tört karamellizált dióval szórtam be.

   Tejbegríz
Hozzávalók: 500 ml tej, 2 evk. cukor, 4 evk. búzadara(gríz), pici só. A tejbe beletesszük a cukrot , felforraljuk. Állandó kavargatás közben, hozzáadjuk kanalanként az átszitált bázadarát. Hogy ízletesbb legyen egy csipetnyi sót adunk hozzá, majd készre főzzük. Ha kész, azonnal tálacskákba merjük.
   Sütőtökös puding
Hozzávalók: 300 g sütőtök, 300 ml víz, 4 evk. cukor, 1 vaníliaízű pudingpor.
A sütőtököt megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, megmossuk, felkockázzuk, majd kevés vízben puhára főzzük. Leszűrjük, pépesítjük. A visszamaradt sütőtökös lében elkavarjuk a vaníliapudingport, hozzáadjuk a cukrot meg a sütőtökpépet és addig főzzük, míg besűrűsödik.. Még melegen a tejbegrízre töltjük.

1 megjegyzés:

  1. Juci, mennyi finomság készült Nálad sütőtökből!! Az előző kuglóf is nagyon tetszik, ez a sütőtökös puding is nagyon jó ötlet.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...