2010. június 14., hétfő

Nyári zöldségleves


Már alig vártam, hogy friss zöldség legyen a kertemben: répa, borsó, krumpli, petrezselyem. Ezek a bió zöldségek a levesnek megadják az ízét, aromáját és ha egy kis csirke húsit is teszünk bele, egy finom ünnepi levest kapunk. Mit tettem a levesbe?
Hát egy kisebb csirkemellet, amit kockákra vágtam, 5 szál szép murkot, ugyanannyi petrezselymet, 250 g zöldborsót, egy hagymát, 3 krumplit és egy jó nagy csokor zöld petrezselymet. Tehetünk egy pár csepp olajat is. Sózzuk, nem savanyítjuk, így hagyjuk édesen. Gyorsan elkészül, nagyon finom.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett a levesed, és gondolom milyen finom a sok saját zöldségtől. Én is szeretem az ilyen egyszerű, ám annál finomabb leveseket.:)

    VálaszTörlés
  2. Nincs jobb egy kis finom zöldséglevesnél. Nagyon guszta

    VálaszTörlés
  3. Juci ! Elbüvöltél. Imádom az ilyen könnyü, nyári, frisszöldséges leveseket. Nekem még a hus sem hiányozna belőle, persze sokkal jobb izt lehet kihozni ha megbolonditjuk egy kis pipivel :) Gratula.

    VálaszTörlés
  4. GIZI! BIANKA! VIKI!

    KEDVESEK VAGYTOK! KÖSZÖNÖM, HOGY BENÉZTETEK!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom lehet, ez a sok finom zöldség együtt, hmmmm

    VálaszTörlés
  6. Ginko!

    Majd ha karfiolom is lesz a kertben, akkor még finomabb lesz a leves.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szeretem a zöldséglevest,főleg ilyenkor,mikor már minden friss:) akár hússal,de hús nélkül is :)

    VálaszTörlés
  8. Andi!
    Örülök, hogy tetszik! Tényleg finom a zöldségleves és tápláló!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...