2012. május 27., vasárnap

Kapros ordás lepény

        Kezdjük azzal, hogy nehéz hetem volt. Nagyon megviseltek a testi és lelki fájdalmak. A testi fájdalmaimat ráfoghatnám erre a változatos időjárásra is és arra is, hogy az utolsó időben nem vigyáztam magamra, sokat hajoltam, dolgoztam a kertben. A lelkem még mindig sajog, egy fiatal 48 éves kedves rokonomat temettük el. Még nem tudtam feldolgozni ezt a megrázó eseményt. Arra kérlek Benneteket,  nézzétek el nekem, hogy nem kommenteltem ....
       Az ünnepre egy finom kókuszos  süteményt meg egy kapros ordás lepényt sütöttem.
Kapros ordás lepény
        Hozzávalók: 500 g liszt, 25 g élesztő, 300 ml tej, 4 evk. cukor, 4 evk. olaj, 1 kkanál só.
Töltelék: 500 g orda vagy túró, 150 g porcukor, 2 tasak vanília, 3 tojás, egy nagy csokor friss kapor.
        Az élesztőt felfuttatjuk 100 ml langyos tejben, amihez egy evőkanál cukrot meg egy evőkanál lisztet is adtunk. Ha az élesztő már dolgozik, hozzáadjuk a megmaradt hozzávalókat és jól összedolgozzuk, azaz addig dagasztunk, amíg a tészta kihólyagzik. Tésztánkat meleg helyen kelni hagyjuk.
       Az ordát villával összetörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, az apróra vágott friss kaport, meg a tojásfehérjék kemény habját.
       A megkelt tésztát kettéosztjuk. Egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rásimítjuk a tölteléket, majd a tészta másik felével betakarjuk. Tetejét felvert tojással megkenjük, majd előmelegített 180 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.

6 megjegyzés:

  1. Sajnálom Juci, nehéz lehet, a leked gyógyuljon meg hamar, magadra meg vigyázz jobban:)A lepényed szuper, ordát még sosem ettem.

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom nagyon, de sok mindent kibír az ember, azt is amit azt gondolja, hogy nem! Süss, főzz finomakat!

    VálaszTörlés
  3. Jobbulást kívánok mint testileg, mint pedig lelkileg. Nagyon finom lepényt sütöttél, imádom a túrós-kapros lepényt, az anyukám tudod nagyon finomat sütni.:)

    VálaszTörlés
  4. Bun,bunnnn,,,vin la tine ca-i pe gustul meu.si iti aduc si cateva nuci pentru un cozonac,asa sa nu mananc pe gratis,,,,pupppppp!!

    VálaszTörlés
  5. Juci! Ez a lepény mennyei, bárcsak nálunk is lehetne ordát kapni:( Neked pedig kívánok egészséget és erőt, hogy megbirkózz egy ilyen veszteséggel! Kitartás! Szeretettel: Ginko

    VálaszTörlés
  6. Mindenkinek köszönöm a szép megjegyzéseket, és hogy aggódtok értem. Azt mondják hogy az idő megold mindent, szép lassan felépülök...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...