2013. október 2., szerda

Körtés rácsos pite


 Őszi hálaadásra készült ez a rácsos körtés pite. Ebből is dupla adagot sütöttem, mint mindig. Az egyik pitét  csak úgy egyszerűen rácsoztam, a másodiknál már egy kicsit művészkedtem. A töltelék  maradt a régi,  megszokott: reszelt körte+cukor+őrölt fahéj.
Hozzávalók 2 adaghoz: 600 g liszt, 250 g margarin, 250 g porcukor, 4 tojás, 2 evk. tejföl, 1 tasak sütőpor, pici só. A fenti hozzávalókból egy rugalmas tésztát gyúrunk, amit aztán legalább egy órát jégszekrényben pihentetünk. Addig elkészítjük a tölteléket.
2 kg körtét meghámozunk és lereszelünk. Kiszorítjuk jól a levét,  aztán tetszés szerint cukrozzuk és fahéjazzuk.
A tésztánkat pihentetés után 4 részre osztjuk. Kettőt tepsi nagyságúra nyújtunk, sütőpapírral bélelt tepsik aljára fektetjük majd ezekre rásímítjuk a körtés tölteléket. A másik két golyót is kinyújtjuk dereje vágóval csíkokat szelünk, tésztás kiszúróval virágokat vágunk és tetszés szerint rácsozzuk. Sütés előtt mindkét pite tetejét felvert tojással lekenjük. Előmelegített 180 fokos sütőben 35- 40 perc alatt készre sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a művészkedésed eredménye, és ízre is nagyon fincsi lehet! :) A körtét mindig csak szeletekre vagy kockákra vágva láttam süteményekben, reszelve még nem. Így biztosan még finomabb, szaftosabb a süti! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet. Tetszik az a virág :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...