2010. július 17., szombat

Kukoricadarás tocsni



Nagy a meleg. Kint is, bent is. A konyhában ventilátor van felszerelve amikor főzők. Gyors vacsorát kellet összehoznom. Mert enni csak kell, hiszen az éhség nagy úr. Gizinél láttam cukkinis tocsnikat kukoricaliszttel. Gondoltam itt az ideje megsütni amig el nem felejtem a receptet. Egy picit változtattam rajta. Mindenkinek nagyon ízlett és kérték újra süssem meg, de ezúttal dupla adaggal.
Egy jó kilós főzőtököt megpucoltam, lereszeltem és gyengén lesóztam. Megpucoltam 5 cikk fokhagymát, egy jó csokor kaport és csombordot apróra vágtam. Előkészítettem 4 egész tojást, borst, kukoricadarát.
Miután jól kiszorítottam a lesózott tököt hozzáadtam a fent említett hozzávalókat és egy evőkanál segítségével kiszaggattam és forró olajban megsütöttem. Ha sok a massza és kezd hígulni potoljuk még bátran kukoricaliszttel, mert annál ropogósabbak lesznek. Nagyon meg voltam elégedve, köszönöm Gizi az ötletet.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, és biztosan finom lehetett a hozzávalókat olvasva. Ugye milyen finom a kukorica ízétől, én is kipróbálom így mint a tied. Köszönöm, hogy kipróbáltad!!!:)

    VálaszTörlés
  2. Még nem ettem ilyet, de nagyon jól hangzik. Biztos remek az íze

    VálaszTörlés
  3. Gizi!
    Most készítettem először kukoricadarásan, nem is jutott volna eszembe, de milyen jó a hogy átlestem hozzád. Köszi a receptet.

    VálaszTörlés
  4. Bianka!
    Nem fogod megbánni, mert nagyon finom!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...