2018. június 5., kedd

Rántottás Stefánia szelet krumplipürével, vegyes párolt zöldségekkel

Ez a szép színes Stefánia szelet ebédünk fénypontja volt. 
Hozzávalók: 1 kg darált disznóhús, 2 szelet kenyér, 100 ml tej, 2 tojás, só, bors, fokhagymapor. Még: 5 tojás, só, bors, kevés olaj, 1 darab kápia paprika.
A kenyérbelet tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk, a húshoz adjuk és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. 5  tojásból kevés olajon rántottát sütünk, kihűtjük.
A húst beolajozott alufóliára terítjük, rápakoljuk a rántottát, kirakjuk paprikaszeletekkel, sózzuk, borsozzuk, majd szép óvatosan feltekerjük. 
Kalácstepsibe helyezzük, majd előmelegített 180 fokos sütőbe sülni tesszük ( kb. 60 percre). Még mielőtt készre sülne, a fóliát eltávolítjuk és a húst kitakarva sütjük tovább, míg külseje szép piros, ropogós lesz.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett az ebédetek! Jó ötlet volt megtölteni a rántottával és a paprikaszeletekkel, szép színes lett, és biztos nagyon finom is :-)

    VálaszTörlés
  2. Tenyleg nagyon finomra sikeredett es meg masnapra is maradt belole!

    VálaszTörlés
  3. Jól értelmezem, hogy a fóliába betekerve sült?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, amint a 2 kepen jol lathato, a hust alufoliara tettem, feltekertem, es benne sutottem jo 60 percig, aztan a hust kitakartam es ropogosra sutottem,, meg 10 percig,,.

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...