2020. június 6., szombat

Kókusztejes spenótfőzelék

Már nagyon rég izgatta a fantáziámat, milyen is lehet kókusztejjel a spenótfőzelék. A lányomnak köszönhetem az ötletet, ő szokta vásárolni a nem mindennap megszokott kajákat mint: avokádó, kókusztej, mangó, kaki és sorolhatnám. Tőle hoztam egy 400 ml -es kókusztej konzervet amit aztán hamarosan fel is használtam. Bevallom, amióta Szebenben lakom csak fagyasztott spenót veszek, piacra nagyon ritkán jutok el , a fagyasztottból veszek pár tasakkal beteszem a fagyasztóba és mindig kéznél van.
Hozzávalók: 400 g fagyasztott spenót, 2 evk. liszt, 4 cikk fokhagyma, kevés olaj(2-3 evk.), 400 ml kókusztej, só, pici cukor, víz.
A fokhagymacikkeket forró olajon nagyon picit megpirítjuk, rátesszük a lisztet ezt is halvány barnára pirítjuk, kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a fagyott spenótkockákat, majd hozzáönjük az egész kókusztejet. Addig főzzük, amíg a spenót szépen kiolvad és a főzelékünk szépen besűrűsödik. Ízesítjük sóval és egy nagyon kevés cukorral. Egy nagyon finom, krémes, selymes, illatos főzeléket kapunk, érdemes kipróbálni.


2 megjegyzés:

  1. Imadom a spenótot, a kókusztejet is, így együtt még nem próbáltam, de izgalmasan hangzik!🙂

    VálaszTörlés
  2. Feltetlenul probald ki, mert megeri... Nekem annyira izlett, hogy a vegen kanallal ettem .

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...