2011. február 10., csütörtök

Mézes mustáros csirkecombok babérleveles dinsztelt sárgarépával + 2 díj



Ma átválogattam a maradék sárgarépát, amit az ősszel gondosan a pincénkben tároltam. Be kell valljam én nagyon sok répát használok fel salátába, levesbe, de dinsztelve meg főzeléknek is nagyon szeretjük. Válogatás közben állítottam össze a mai menüt: dinsztelt sárgarépa, mézes-mustáros sült csirkecombokkal.
Előszőr a combokat készítettem el, de mielőtt sütőzacskóba helyeztem volna, megszórtam szárnyas fűszerkeverékkel és tettem rá egy kis olajat. Amikor már majdnem elkészültek, kivettem a sütőből és a tasakból a húsikat, majd bekentem a mézes mustáros keverékkel, visszatoltam a sütőbe, amíg szépen megpirultak. A mézes mustáros keveréket 3 evk. folyékony mézből és 3 evk. mustárból állítottam össze.
Amíg a hús sült, elkészítettem a dinsztelt sárgarépát. Négy személyre 1 kg sárgarépát megpucoltam, karikára vágtam. Egy diónyi hagymát olajon megmelegítettem és hozzátettem a répát, 2 szép babérlevelet, sóztam, borsóztam és pár perc alatt puhára pároltam.
Nekünk nagyon ízlett ez a párosítás, de mivel a fiam semmilyen módon nem fogadja el a csirkehúst, neki kolbászt sütöttem.



Megint kaptam 2 díjat, egyet Cakenitől, a másikat pedig Katitól. Mindkét díjnak szívből örülök, és nagyon szépen köszönöm, Lányok aranyosak vagytok!!!!

9 megjegyzés:

  1. Nekem is kedvemre való lett volna ez az ebéd!!! Szeretem minden hozzávalóját.:)

    Gratulálok a díjaidhoz!!

    VálaszTörlés
  2. Most már vacsora idő van,de nagyon szívesen elfogyasztom estére is,nagyom imádom:-)

    VálaszTörlés
  3. Szeretem a mézes-mustáros husikat. :) A párolt répa jó ötlet, ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  4. MEnnyei lehet! Annyira guszta, hogy máris éhes lettem!

    VálaszTörlés
  5. Cat de bine arata,,,,,delicios,,,cred ca dau o fuga la tine,,,mai ai???Puppp!!!Si MULTA IUBIRE!!!!

    VálaszTörlés
  6. Juci! ez egyszerűen fantasztikus. Annyira szeretjük a mézes-mustáros husikat, hogy el sem tudom mondani. Bármikor jöhet! - akár a ma esti vacsorám helyett is.

    Gratulálok a díjakhoz.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm lányok! Aranyosak vagytok!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...