2010. augusztus 19., csütörtök

Csipős hagyma vagy hagymás csipős



Télire szoktam eltenni így a csipőspaprikát. Roppant egyszerű. A paprikákat megmosom, karikára vágom, majd összevegyítem szálára vágott hagymával, üvegekbe teszem és felöntöm 9 fokos ecettel. Évekig eláll.
Egy másik recept szerint a felvágott zöldségeket sózzuk, cukrozzuk, üvegekbe tesszük és felöntjük ecettel.
Hozzávalók: 1 kg színes csípőspaprika, 2 kg hagyma, 2 evk, só, 2 evk. cukor.

9 megjegyzés:

  1. Bár nem eszem csípőset, de negyon finom lehet

    VálaszTörlés
  2. Hű, ez nagyon csíphet. :) Amióta saját konyhám van, még nem raktam el csípős paprikát, de most egészen kedvet kaptam hozzá. :)

    VálaszTörlés
  3. Bianka!

    Hidd el én sem, de a lányom nagyon szereti...

    VálaszTörlés
  4. Egycsipet!

    Megpróbálhatod! A hagyma átvesz a paprika csipősségéből. Ezt a két üveget 3 közepes hagymával és 6 darab paprikával töltöttem meg, az ecetet nem mértem....

    VálaszTörlés
  5. Mi imádjuk a csípőset,és ez tényleg nagyon egyszerűnek hangzik!!Nincs benne az eceten kívül semmi tartósító???

    VálaszTörlés
  6. Én szeretem a csípőset, de az eceteset nem:)

    VálaszTörlés
  7. És akkor csak szárítva teheted el télire!!!

    VálaszTörlés
  8. en tetem el ilyent es nagyon finom

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...