2011. február 2., szerda

Korhelyleves



Ezt a finom káposztalé levest Édesanyám szokta készíteni disznóvágáskor. Az Ő receptje csak abban különbözik, hogy még a disznóvelőt is belefőzi a levesbe, amit én nem szoktam.
Na de lássuk a hozzávalókat: friss disznóhús, murok, peszternák, hagyma, burgonya, liszt, tojás, tejföl, olaj, káposztalé, vegeta.
A murkot meg a peszternákot megtakarítjuk, apróra daraboljuk, majd egy kis olajon egy pár percig dinszteljük. Felöntjük vízzel, beledobunk egy vegetakockát meg egy hagymát egészben.
Ha már fő a levesünk, hozzáadjuk a kockákra vágott friss disznóhúst. Mikor majdnem kész a hús, a burgonyát is hozzáfőzzük. Feleresszük lisztes eresztékkel, káposztalével savanyítjuk, majd a tűzről levéve tojássárgás-tejföllel behabarjuk.

20 megjegyzés:

  1. Nagyon jó leves, és nagyon szeretem!

    VálaszTörlés
  2. Én még nem igazán ettem, de szívesen ennék most belőle

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom ,imádjuk,valamelyik nap láttam a Vikinél is valami hasonlót,ott is megkívántam meg itt is,nagyon guszta:-)

    VálaszTörlés
  4. Foarte buna supica,,,mmmmm,,,puppp!!

    VálaszTörlés
  5. Fincsi, án is posztoltam egy hasonló levest!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lehet, én még nem főztem ilyet, de viszem a receptet.Köszönet érte.:)
    Anyukám szokott savanyúlevest főzni a disznóbelsőségekből, nagyon finom volt, de sajnos nem jegyeztem meg a receptet.

    VálaszTörlés
  7. Én még igy nem ismertem ezt a fajta levest, de nem rossz az ötlet, s főleg megismerni, hogy ti hogyan készititek. Guszta.

    VálaszTörlés
  8. Én sohasem ettem még ilyen levest, biztos finom lehet. A murok az gondolom sárgarépa, de mégis mennyi káposztalevet teszel bele?
    A biztató sorokat pedig nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés
  9. Kedves Juci! Online vacsoracsatát indítok, lenne kedved benevezni? Kérlek nézz be hozzám....

    VálaszTörlés
  10. Ottis!
    Köszönöm, kedves vagy.

    VálaszTörlés
  11. Ditta!
    Még januárban készült, de most került sor rá, hogy kitegyem...

    VálaszTörlés
  12. Mirela!
    Multumesc, esti draguta!!!!

    VálaszTörlés
  13. Kati!
    Láttam,nagyon ügyes vagy, csak így tovább!!!

    VálaszTörlés
  14. Gizi!
    Egyszerű az elkészítése, és még finom is...

    VálaszTörlés
  15. Viki!
    Nem kellett sokat gondolkoznom, hogy anyukám miért nem tesz bele savanyú káposztát is a levesbe. Hát azért mert ,azzal többet kell főzni,és bizony disznóvágáskor mindig igyekezni kellett a levessel...Így csak a lével savanyította, a disznóvelőt is belefőzte, hát mit mondgyak, isteni volt...Yamy!!!

    VálaszTörlés
  16. Éva!
    Hát , ízlés szerint,amilyen savanykásan szeretitek. Vigyázat, a sózásra is, mert a káposztalé már sós...
    Szerintem nyugodtan elkészítheted,sovány disznóhúsból, én is azt használtam semmi bőr, zsír nélkül.

    VálaszTörlés
  17. Autumn!
    Köszi a meghívást! Átnézek, de még nem igérek semmit.

    VálaszTörlés
  18. Nézz be hozzám, meglepetés vár rád!
    Nem tartozik a témához, de a képeken a lányod vagy a fiad látható? A lány nagyon ismerős nekem, nem Kolozsváron végzett magyar szakon?

    VálaszTörlés
  19. Kati!
    Nagyon kedves vagy, sietek hozzád!
    A fiam harmad éves a gáz mérnökin Szebenben, a lányom az idén érettségizik Dicsőszentmártonban.
    Többet megtudhatsz rólunk, ha elolvasod a 2010 -es májusi és a júniusi bejegyzések.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...