2011. szeptember 22., csütörtök

Kekszes tejszínhabos torta



Aki figyelmesen követi a blogomat az most tudja, hogy kinek készítettem ezt a finom tortát.
Csak az volt a kívánságom, hogy csokis, tejszínhabos legyen. A díszítéssel meg voltam elégedve, egyszerű és mégis csinos.
Hozzávalók: egy kakaós piskótalap amit 5 tojásból, 1o evk. cukorból, 8 evk. lisztből, 2 evk. kakaóból, 5 evk vízből, fél tasak sütőporból sütünk.
A tojássárgákat a cukorral meg a vízzel habosra kavarjuk, majd felváltva hozzáadjuk a tojáshabot meg a sütőporos lisztet.
A piskótalapot háromba vágjuk és a következő krémmel töltjük: csokoládés pudingot főzünk 4oo ml tejből 2oo g cukorból és egy csokis pudingporból. Amikor majdnem kihűlt, hozzákeverjünk 2oo g vajat, majd két részre osztjuk. Mindegyik puding adaghoz hozzámorzsolunk 5 dr Oreo kekszet és 1oo g jó minőségű csokit.
A tortát tejszínhabbal vontam be, amihez 25o ml tejszínt és egy tasak habfixálot használtam. Továbbá kekszekkel díszítettem, most éppen nem kaptam Oreo kekszet, de a Tempo keksz is nagyon megfelelt.

10 megjegyzés:

  1. Akkor Istenke éltessen nagyon sokáig erőben egészségben.Mivel a Te kívánságod volt, akkor csakis neked a szülinapod volt. Nagyon finom lehetett attól a sok finomságtól és szép lett akárki is alkotta!

    VálaszTörlés
  2. Isten éltessen sokáig, adjon erőt, egészséget, boldogságot Neked. Csodás lett a tortád, én is szívesen megkóstóltam volna.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Juci, Nagyon Boldog Szülinapot kívánok neked:) Nagyon szép és finom tortával lepted meg magad, tömény gyönyör:) A kekszes díszítés nagyon jó ötlet, feldobja az egyszerű tejszínhabot is. Sok erőt, egészséget és örömteli blogolást kívánokneked a jövőben is, és várjuk az újabb recepteket:)

    VálaszTörlés
  4. Jucikám! Nagyon Sok Boldogságot Kívánok Néked Születésnapod Alkalmából!:) Csoda szép tortával lepted meg magad! :)

    VálaszTörlés
  5. Jucika! Ez nagyon szép lett! Sok boldogságot!

    VálaszTörlés
  6. Boldog szülinapot! Szép lett a tortád:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon tetszik, boldog szülinapot

    VálaszTörlés
  8. Boldog szülinapot így utólag is!

    VálaszTörlés
  9. Midenkinek nagyon szépen köszönöm a jókivánságokat, kedvesek vagytok.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...