2012. május 7., hétfő

Lestyános krumpli leves kolbásszal


     Figyelmetekbe ajánlom ezt a csodálatos növényt, a lestyánt. Nagyon finommá tudja varázsolni az egyszerű krumpli levest is. Érdemes kipróbálni. Van egy zelleres édes krumpli leves receptem, na most a zellerlevél és szár helyett,  friss lestyánt használtam, nagyon ízletes lett tőle a leves.
Hozzávalók: 2 l víz, 1 hagyma, 5 darab burgonya, 1 csokor friss lestyánlevél, 200 g kolbász, 1 vegetakocka, 2 evk. liszt, 2 evk. olaj, pirospaprika, só.
Az olajon egy picit megpirítjuk a lisztet, sózzuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük vizzel.
Ha kezd főni, hozzáadjuk a hagymát(egészben), a vegetakockát, a kockára vágott burgonyát, majd megszórjuk apróra vágott friss lestyánnal. Ha van otthon egy kis kolbász vagy sonka föltétlenül főzzük hozzá, így tartalmasabbá tesszük a levesünket és a család nagyon fogja értékelni. :)
Tálaláskor friss zöldhagymát adunk mellé.

5 megjegyzés:

  1. Imádom a lestyánt bizonyos levesekben, valóban páratlan ízt ad az ételeknek:)

    VálaszTörlés
  2. Én is imádom a lestyánt, 1 éve ismerem, rögtön elájultam a finom íztől, aromától amitől a levesek valahogy sokkal komplettebbek, teltebb ízűek lesznek, majd minden levesbe teszek azóta :-))))

    VálaszTörlés
  3. Mi is lestyán pártiak vagyunk. Főleg az íze miatt. Amolyan isteni finom húsleves ízt ad. Nagyon szeretjük. De fel szoktam vele dobni a zöldségleveseket is.

    VálaszTörlés
  4. Úgy látom megalakulóban a lestyán klub, csatlakozom.Puszi

    VálaszTörlés
  5. Lányok!

    Örülök hogy tetszett a leves és maga a lestyán.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...