2013. január 28., hétfő

Egyszerű almás lepény


       Számtalan desszert fő hozzávalója lehet az ALMA. Most egy nagyon egyszerű, olcsó és ízletes almás lepényt hoztam. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.
       Hozzávalók: 1 kg alma, 100 g cukor, 3 tojás, 100 g margarin, 100 ml tej, 150 g liszt, 1/2 tasak sütőpor, 2 tasak vaníliapor, pici só.
      Az almákat meghámozzuk, négybevágjuk és felszeleteljük. A cukrot és a vaníliaport a tojásokkal meg a tejjel jól elkavarjuk, hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd a végén a sütőporos lisztet. A masszához adjunk egy pici sót, ettől ízletesebb lesz a lepényünk.


         Egy nagyobb tálban a felszeletelt almát beleforgatjuk a fenti masszába, majd egy sütőpapírral bélelt, kisebb tortaformába töltjük. Előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés közben szórjuk meg egy evőkanál cukorral. Hidegen szeleteljük, tálaláskor esetleg tejszínhabot adunk hozzá.

6 megjegyzés:

  1. Úgy látom, nem csak nálunk van ma almás nap :)

    VálaszTörlés
  2. Imádom az almát mindenben, ebben is biztos finom:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jol nez ki. Imadom az almas sutiket :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki, egyszerű és fincsi is lehet, szeretjük az almás sütiket:) Milyen szépen megsültek az almák a tetején.

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük a receptet :) A nagylányom imádja az almás sütiket :) Nagyon guszta lett a lepényed!

    VálaszTörlés
  6. Milyen finomak tudnak lenni az ilyen egyszerű sütik!
    Mi is nagyon szeretjük az almát mindenféleképp.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...