2014. június 26., csütörtök

Újkrumplis egytál

           Most egy finom újkrumplis ételt hoztam, amit vacsorára készítettem. Mostanában a fiam későn jön munkából és megpróbálom mindig valami finom meleg étellel várni.
       Hozzávalók: 500 g újkrumpli, 200 g csirke sonka, só, olaj. Még: 2 evk. liszt, 300 ml tej, vaj, friss kapor, só,bors.
A krumplikat megtakarítjuk, megmossuk, félbevágjuk. Egy jénai tálat kiolajozunk, belehelyezzük a félbevágott krumplikat, sózzuk, kevés olajjal meglocsoljuk és 25 percre előmelegített 180 fokos sütőbe sülni tesszük. Ha eltelt a sütési idő, a tálat kivesszük és a sült krumplikat feldarbolt sonkával rakjuk ki. Újra visszatesszük sülni 10- 15 percre.
    Kapros besamel mártás
A felhevített vajra rászórjuk a lisztet, kicsi megpirítjuk hozzáadjuk az apróra vágott friss kaprot, sózzuk borsózzuk, felöntjük tejjel és besűrítjük. Ezzel a finom kapros mártással vonjuk be a  sonkás sültkrumplit, még 5 percre visszatesszük a sütőbe.
Melegen tálaljuk.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...