2015. április 23., csütörtök

Sütőben sült tésztás csirkemell

   
            A lányom meg a barátja, egyik szombat este azzal jöttek, hogy most ők készítik a vacsorát. Beleegyeztem azonnal és hagytam, hogy főzicskézzenek. Nem is zavartam őket addig, amíg meg nem kértek, hogy kóstoljam meg az előkészített ételt, ami, aztán a sütőbe került.
          Hozzávalók: 250 g csirkemell, 150 g gomba(konzervből), 250 g penne tészta, 200 g sajt, 2 evk. liszt,  300 ml főzőtejszín vagy házi tej, , 3 evk.bazsalikomos paradicsomszósz( konzervből), só, bors, kevés olaj meg vaj.
Először a tésztát sós vízben kifőzzük, kihűtjük.
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk,  forró olajon jól átsütjük, sózzuk borsozzuk. Hozzáadjuk a konzervből leszűrt gombát , megszórjuk liszttel majd főzőtejszínnel vagy házi tejjel felöntjük és  besűrítjük.
Ezután összekeverjük a tésztát a tejszínes gombás csirkével, meghintjük reszelt sajttal, hozzákavarjuk a fűszeres paradicsomszószt és egy kivajazott, kimórzsázott jénaiba töltjük. Tetejére  reszelt sajtot szórunk jó bőven, majd előmelegített 180 fokos sütőbe 20 percre sülni tesszük. Naaagyon finooom!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett, ügyes a lányod meg a barátja! :)

    VálaszTörlés
  2. Kiprobaltam es tenyleg nagyon izletes. Koszonom a tippet!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...