2015. augusztus 18., kedd

Spagettis tök lecsó sült kolbásszal

         
Nem is tudom melyik gasztroblogger oldalán olvastam, hogy ha a lecsóba tököt is teszünk, az már nem lecsó. És, hogy a lecsót nem ajánlott elrontani ezzel a zöldséggel. Hm... hm. A férjem szerint is. Mindig morrog, ha látja, hogy megint valami főzőtökös kaja készül konyhánkban. Most is spagettivel vegyítettem és sült kolbászkarikákkal tálaltam, csak hogy panaszt ne halljak.
       Hozzávalók: 2 hagyma, 2 paprika, 3 paradicsom, egy kisebb főzőtök(500-700 g), 50 ml olaj, só, bors, csombor.    Még : 200 g spagetti, 200 g csabai kolbász.
A hagymát megtakarítjuk, apróra vágjuk. A paprikát  csíkokra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját eltávolítjuk és feldaraboljuk A tököt meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és felkockázzuk.
Először a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, pár percig ezzel is pirítjuk, majd jöhet hozzá a felaprított tök. Ha már levet eresztett, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot is. Ízesítjük sóval, borssal meg szárított csomborral. Kevés vizet öntünk rá és készre pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a kifőtt spagettit. Sült kolbászkarikákkal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...