2015. szeptember 3., csütörtök

Sült szilvásgombócok

         
     Ne ijegyjetek meg, nem tettem a krumplis szilvásgombócot a sütőbe, hanem  megint újítottam.
Kelt tésztába bugyoláltam a szilvát és megsütöttem. Ennyi!Süssetek ti is! Nem fogjátok megbánni.
     Hozzávalók: 500 g liszt, 4 evk. cukor, 5 evk. olaj, 2 tojássárga, 300ml tej, 1 kisk. só, 25 g friss élesztő.
Még: 48 szem szilva, 1 tojás
Kelttésztát gyúrunk a fenti hozzávalókból a szokásos módon.
Míg kel a tésztánk, addig a szilvát megmossuk, kimagozzuk, egy szűrőbe téve hagyjuk lecsepegni.
A tepsiket előkészítjük, sütőpapírral kibéleljük. 
Ha tésztánk duplájára kelt, deszkára borítjuk, átgyúrjuk majd félcenti vékonyra kinyújtjuk. Egy borospohárral köröket vágunk ki. Egyik felébe szilvát nyomunk és egy másik körrel betakarjuk. Széleit jól megnyomkodjuk, hogy sütéskor ne bomoljanak ki. Mindegyik gömb tetejét késsel bevagdossuk, tojással lekenjük és előmelegített 180 fokos sütőbe sülni tesszük.


4 megjegyzés:

  1. Juci, ez ötletes, mutatós és finom :)

    VálaszTörlés
  2. Ragyogó az ötlet Jucikám, viszem is a receptet:-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szilvás lepényt sütöttem és közben jött az ötlet. Nagy sikere volt! Örülök, hogy Neked is tetszik Anikó drága!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...