2016. január 19., kedd

Diós, almás rétes gazdagon

                 
Ezt a fajta rétest ősszel és télen szoktam sütni, amikor bőven van hozzá: alma, dió. Aztán, azt is kitaláltam, hogy e rétest nem fogom rúddá tekerni, inkább lepény formájában sütöm meg.
     Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 24 evk. porcukor, 1 kg alma, 20 evk. darált dió, 8 evk. tejföl(vagy joghurt), 1 tojás, 100 ml olaj. Fűszerek: őrőlt fahéj, reszelt citromhéj, vaníliapor.
A csomag réteslapot 4 részre osztjuk. Egy nagy 30x32-as tepsit sütőpapírral kibélelünk. Beletesszük az első rész réteslapot. Egy ilyen részben kb 3-4 vékony lap van. Széleiket szép óvatosan felemeljük és mindegyik lapot lekenjük vékonyan olajjal. Ha az olajjal megvagyunk, mehet rá 2 evk. tejföl. Ezt megszórjuk 10 evk. darált dióval, 6 evk. porcukorral és 1 evk. citromhéjjal. Befedjük a második rész réteslappal(amiket előzőleg szétválasztottunk és olajjal lekentünk). Erre is 2 evk. tejfölt kenünk, meghintjük reszeltalmával, 6 evk.porcukorral és 1 kisk. fahéjjal. A harmadik rész megolajozott  réteslappal befedjük. Tetejét 2 evk. tejföllel lekenjük, megszórjuk 10 evk. darált dióval, 6 evk. porcukorral, 1 evk. citomhéjjal. Az utolsó rész réteslappal befedjük(ne felejtsük el lekenni olajjal). A megmaradt 6 evk. porcukrot a 2 evk. tejföllel a  felvert tojással meg a vaníliaporral jól elkeverjük és a  rétes tetejére símítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőbe sülni tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...