2016. március 21., hétfő

Medvehagymás saláta leves

Múlt héten a lányom barátja egy nagy tasak medvehagymát hozott nekem. Egy percig sem kellett törnöm az agyam, ahogy beleszagoltam a zacskóba, már tudtam, hogy mit fogok készíteni belőle. Saláta levest készítettem, csak úgy egyszerűen, mert ugye böjtben vagyunk, szalonna meg rántotta nélkül, de úgy is nagyon finom volt, mert juhtúrós puliszkával ettük.
Medvehagymás saláta leves
Hozzávalók: 2 fej friss saláta, 2 marék medvehagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 kisk. vegeta, 2 evk. liszt, 2 evk. olaj, 2 tojássárga, 150 ml házi tehéntej, só, ecet, pici cukor.
A vizet feltesszük forrni, beletesszük az olajat, a fokhagymát, a sót meg a vegetát. Hagyjuk a levest jó 15 percig főni. Addig megtakarítjuk és megmossuk a salátát meg a medvehgymát, majd szépen beletépkedjük a fővő levesbe. Lisztes eresztéket készítünk, ezt is a levesbe öntjük, jól kiforraljuk. Ecettel savanyítjuk, egy pici cukrot is adunk hozzá és készre főzzük. Tűzről levéve  levesünket tojássárgás tejjel (esetleg tejföllel) habarjuk be. Túrós puliszkával tálaljuk.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...