2016. augusztus 8., hétfő

Kekszes almás desszert

A sok dinnye meg fagyi után valami finom édesség után sovárogtam. Ne legyen nagyon édes, ne kelljen a sütőt használnom és gyorsan elkészüljön. Ehhez a desszerthez nem kell nagy főzési tudomány, szerintem ...
Hozzávalók: háztartási keksz, nyári alma, vaníliaízű pudingpor, cukor. Még: egy kisebb lábas, celofán
Először egy kisebb lábast celofánnal kibélelünk. A kekszeket nem áztatjuk be,  az edényben szépen körberakjuk, ügyelve, hogy az edény aljára is kerüljön.
Egy pár nyári almát nagyságtól függően(úgy 300 g-ot), meghámozunk, négybe vágjuk, magházukat eltávolítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. Kevés vizzel(éppen hogy ellepje), főni tesszük. 
tetszés szerint cukorral édesítjük. Amikr az alma majdnem megfőtt, az adagtól függően 1-2 tasak pudingporral besűrítjük.  A pudingport mielőtt az almához adnánk kevés vízben(100-200 ml) elkeverjük. Az almás pudingot az előkészített lábasba töltjük. Újra keksszel fedjük be. Pár órára jégszekrényben pihentetjük, aztán tálra borítjuk és szeleteljük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...