2017. február 13., hétfő

Tárkonyos húsgombócleves

Ez egy rendkivül egyszerű húsgombóc leves. Kevés hozzávalóból is lehet finomakat főzni, csak vigyázni kell az ízekre...
Hozzávalók: 250-300 g darált sertéshús, 2-3 evk. rizs, 1 tojás, pici reszelt hagyma, só, bors. Még: 3 szál sárgarépa, 1 hagyma, fél paprika, 2 evk. olaj, 2 zöldséges vegetakocka, pici cukor, ecet, só, 2 evk. liszt, 100 ml tej, 1 tojássárga.
Először elkészítjük a gombócmasszát. A húst sózzuk, borsozzuk, hozzádjuk a felvert tojást, a reszelt friss hagymát(diónyit) és a megmosott rizst. Miután jól összegyúrtuk, vizes kézzel kis gömböket formálunk.
Egy fazékba olajat hevítünk, rátesszük a felszeletelt sárgarépát, pár perc dinsztelés után sózzuk, majd felöntjük vízzel és forrni hagyjuk. Közben hozzáadjuk az egész hagymát, a felszeletelt paprikát,  a vegetát, majd ha forrni kezd, akkor a húsgombóckákat is.  Amikor majdnem puhák, akkor a levest lisztes eresztékkel feleresztjük. Ízesítjük ecettel, cukorral és vágott tárkonnyal.
Tűzről levéve a levest, tojássárgás tejjel habarjuk be.

2 megjegyzés:

  1. Koszonom Maria, kedves vagy! Nekunk izlik ez a leves, amikor daralt hust vrszek mindig lecsipek belole egy databkat a levesnek. Lehet tesztat, vagy krumplit is belefozni, ugy is nagyon finom. Puszi.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...