2018. március 6., kedd

Egyszerű sajtos lepény

Most egy sós lepényt hoztam. Pizzatésztát gyúrtam 600 g lisztből. Ebből az adagból 2 lepény lett.
Hozzávalók a pizzatésztához: 25 g friss élesztő, 1 evk. cukor, 100 ml langyos víz, 2 evk. liszt. Még: 600 g fehér liszt, 1 evk. só, 5 evk. olaj, 200 ml langyos víz. Tovább: 400 g reszelt trapista sajt, 1 tojás, szezámmag.
A fenti hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük, majd ketté osztjuk. Mindegyik darabot átgyúrjuk , kinyújtjuk meghintjük 150-200 g reszelt sajttal, összehajtogatjuk, megint kinyújtjuk és olajozott tepsibe helyezzük. Én most spirális alakba feltekertem, felvert tojással megkentem, szezámmaggal meghintettem és 180 fokos sütőben készre sütöttem.

2 megjegyzés:

  1. Nagyszerű ez az egyszerű lepény :-) Nagyon guszta ezzel a spirál alakú feltekeréssel!

    VálaszTörlés
  2. Koszonom Kati draga! Olyan erdekes volt a fogyasztasa, csak ugy tortuk, addig addig mig csak a kozepe maradott... Szerettuk!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...