2019. január 27., vasárnap

Köménymagos paradicsom leves vékony laskával

       
Amióta Szebenben élek, számomra minden megváltozott: lakásom, konyhám, bútoraim... Új munkahelyem van csodálatos kollégákkal. Közben beteg anyukámat is  ápolom, olyan jó, hogy még itt van velem, bár ki tudja meddig. És itt van a lányom is, aki jóban, rosszban mellettem van. 
Most egy finom téli, jó laktatós levest hoztam.
Hozzávalók 2-3 személy részére:
200 g főtt füstölt sonka 3 sárgarépa, 1 hagyma, 1 öklömnyi zeller ,1 friss paprika, 2 evőkanál paradicsompüré, 2 evk. olaj, 2 evk, liszt, só, fél kisk. köménymag, kevés petrezselyemzöld(szárított), pici cukor,  és egy maréknyi tészta.
A köménymagot a forró olajon megpirítjuk, rátesszük a feldarabolt sárgarépát, zellert és paprikát, egy picit megdinszteljük, meghintjük liszttel, hideg vízzel felöntjük és főni hagyjuk.
Beletesszük a kockára vágott főtt sonkát, a hagymát(egészben),  sóval, petrezsemzölddel  ízesítjük. Ha már megpuhultak a zöldségek hozzáadjuk a paradicsompürét, tetszés szerint édesítjük, és a végén tésztát főzünk bele.

3 megjegyzés:

  1. Finom, tartalmas leves lehet, illik a téli időszakhoz!
    Nagyon sajnálom ami veletek történik, Anyukádnak jobbulást kívánok, neked pedig könnyű alkalmazkodást az új dolgokhoz....

    VálaszTörlés
  2. Koszonom , hogy itt jartal! Puszi.

    VálaszTörlés
  3. Jucikám most olvasom, hogy költözködtél, az nagyon nagy dolog, magam esetéből tudom, remélem a te költözésed nem tragikus események hatására következett be, úgy mint az enyém. /2016 júniusában meghalt a férjem /nagybeteg volt 7 évig/, 46 évet éltünk együtt nagyon boldog házasságban, soha ki nem heverem/ és hónapokkal utána, amikor már tudtam kicsit mással is foglalkozni eladtam a tatai nagy házat, mert túl nagy volt, túl sok emlék kötött hozzá, meg nem is bírtam volna sem anyagilag a hatalmas rezsit, sem fizikailag a nagy kertet, meg túl messze is a gyerekeimnek ahhoz, csak úgy leautózni Budapesttől, mindig aggódtak, hogy egyedül vagyok és ha történik valami akkor mi lesz... hála az égnek sikerült mindent elintézni, elég rumlis volt, közben a két csípőműtétem is bejött, szóval az elmúlt időszakom olyan, ha visszagondolok, mint egy rossz álom, na 1 éve egy új kis házban lakom /a kutyuskámmal és 2 cicukámmal/, kert itt is van, de picike, itt Budapest határában az agglomerációban, 2 utcányira a kisebbik lányomék mellett, a nagyobbik bent lakik Budapesten a régi lakásunkban, de majd minden hétvégét itt tölti nálam, szóval most már csak képletesen vagyok egyedül. Vigyázz magadra, soksikert kívánok az új munkahelyedhez, és Édesanyádnak jobbulást, picit irigyellek, hogy még vele tudsz lenni és ott a kislányod is. Kapaszkodjatok is össze nagyon, úgy talán mindent ki lehet bírni. Tudod, hihetetlen mit kell kibírnia az embernek az élete során. Erősnek kell lennünk, csak tudnám, hogy miért. Puszillak szívem.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...