2019. május 11., szombat

Csirketokány galuskával

     
A fotó egy kissé silány, de higgyétek el, hogy ami a lábasban van az mennyei. Igaz, Anyukám megdorgált, hogy nagyokra sikeredtek a galuskák, pedig kiskanállal szaggattam, de így is finooom volt.
Hozzávalók: 2 nagydarab felső csirkecomb, 2 hagyma, 1 friss paprika, só, bors, fűszerpaprika, kevés olaj. A galuskákhoz: 200 g liszt, 1 tojás ,pici víz, csipetnyi só.
A tokányhoz: legelőször a húst megmossuk és feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, aztán a húst, jól átforgatjuk, fűszerezzük, kevés vizet öntünk rá és készre pároljuk.
A galuskához: a liszthez hozzákavarjuk a tojást, sózzuk, ha igen kemény pici vízzel hígítjuk, majd egy kiskanállal forrásban levő sós vízbe kiszaggatjuk. Ha megfőttek szépen leszűrjük, áttesszük a tokányra, összerotyogtatjuk és azonnal tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Annak csak örülhetsz hogy még dorgálhat Anyukád:)

    VálaszTörlés
  2. Szegeny beteg, de orulok hogy meg koztunk van...

    VálaszTörlés
  3. Én is azt tudom mondani, hogy nagyon guszta, jöhetne egy tányérral belőle :-) Anyukádnak további minden jót....

    VálaszTörlés
  4. Koszonom szepen Katalin draga...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...